Maanantain naksutreenit. Illalla maahanmenoja, hitaasti Dingon tarjotessa ensin istumista ja sitten kontaktia. Autoin sen verran, että pidin kädet alhaalla ja katsoin itse maahan, niin Dingokin suuntautui sinne eikä ylös. Sitten kontaktia, edelleen lattialla edessä istuen, kädet selän takana, kädet edessä, avoin namikäsi sivussa kuonon korkeudella. Tämä hyvin! Myöhemmin illalla vielä (Dingon etsiessä jotain kivaa askarreltavaa...) toinen setti kontaktia. Nyt naksu kontaktin pitämisestä pienen hetken, ei pelkästä vilkaisusta (namit näkyvissä se on niin vaikeaa).

Maanantaina Dingolla oli myös puolisynttärit, se täytti puoli vuotta! Se alkaa olla kasvanut ulos kategoriasta pentu. Se on ihan rehellisesti sisäsiisti (on ollut jo jonkin aikaa), ei ole pahoinvoinut enää monella automatkalla ja sopii Floran Back on Trackiin. Se on niin hyvissä väleissä isojen koirien kanssa, ettei sitä suljeta enää koiraportin taakse, kun koirat jäävät keskenään kotiin. Se on myös alkanut vahtia... VUH siellä ja VUH täällä. Hallissa se kommentoi toisen kentän äänekkäälle sheltille. Iso poika!

img_0091-normal.jpg

Keskiviikkona mahdollisimman ankea sadekeli ja reissu Tallille. Olipa kiva treeni – kukaan ei kiljunut ja ryntäillyt, polttanut käämejään ja ryssinyt tehtäviä. Toisin sanoen jätin Floran kotiin. Kun puin Dingolle Floran takin, Flora juoksi keittiöön istumaan. Sitä ei siis tarvinnut töniä pois ovelta, vaan se jäi mieluummin kotiin mutustamaan eväitä.

Dingo lämppäsi juoksentelemalla suoraa pitkää putkea. Se ei vielä ihan joka kerta juokse putkeen, mutta aika hyvin jo. Lopussa tehtiin mutkaputkea, joka oli vaikeampi. Heittelin palloa putkeen. Dingo juoksi pallonsa kanssa hippaloimaan luokseni ja viuhtoi jaloissani suloisesti, kun intohihkuin kehuja sille :)

Varsinainen teema oli hyppytekniikka. Rakensin perussarjan ponnareilla, viisi hyppyä kuuden jalan välein. Sain briljantin idean aloittaa ensin yhdellä ja lisätä aina yhden hypyn, kun edellinen sujuu. No, Dingo ravasi ponnarien yli, kunnes niitä oli kaikki kuusi, sitten vasta löytyi laukka. Alkuun ponnarit vähän rapsahtelivat, sitten alkoi sujua. Otettiin koko kuuden sarjalla ehkä viisi toistoa. Dingo oli heti ensimmäisestä toistosta alkaen tosi hyvin suuntautunut targetina olevaan kippoon ja kipitti suoraan kipolle ilman mitään ajatusta hyppyjen kiertämisestä. Se myös tuli namilla vetämällä hyvin jalkojeni väliin ja istui käskyllä. Taitava Dingo!

Veka puhkui ja puhisi halliin päästyään. Perussarjan sekin kokeili kerran ja kokosikin tosi nätisti pieniin väleihin eikä jyrännyt ponnareita. Piti katsoa sitä poispäinkäännöstä, mutta Veka lähti lapasesta, joten lähdettiin heti pinkomaan: A:n kontakti ottaen reippaasti vauhtia hyppyjen ja putkien kautta. Jokunen karkaaminen sekä lähdöstä että kontaktilta, mutta pääosin meni hyvin! Elävöitän kertomusta videopätkällä. Kiva stoppi, mutta alastulon hidastelu, sehän syö sekunteja. On tämä kuitenkin edistystä esimerkiksi viime kesään verrattuna.

http://youtu.be/c-ldtzgWr6w

Sitten sitä poispäinkäännöstä yhdellä hypyllä. Veka loikkasi aivan liian pitkälle, mutta toistoilla alkoi älytä ja kääntyä tiukemmin. Pallopalkkasin siivekkeen lähelle. Veka myös haki lähellä olevan perussarjan hyppyjä, mutta lakkasi menemästä niille, kun lakkasin käskemästä HYPPY. Ilmeisesti käsky tuli niin myöhässä, että se käsitti sen tarkoittavan seuraavaa eikä tätä estettä.