...eli sisällä. Torstaina valjastin Dingon hepulointienergian ja tehtiin hommia. Naksun kanssa nyt istu-naks-heittonami. Toimi! Paljon nopsemmin istui nyt. Ilmeisesti nopeutta varmuuden ja varmuutta toistojen kautta? Hyvä hyvä! Sitten tasapainotyyny, muutaman kerran yksi takatassu meni tyynylle ja sitten yhtäkkiä menivätkin molemmat! Jees, tämäkin etenee. Loppuun vielä seisahduin, Dingo istui viereen, siirryin hiukan oikeaan paikkaan, siinä perusasentokäskyä ja naksu & maksu. Olipas hyvä setti! Illalla vielä koko poppoolle vuorotellen namikäden seuraamista, ympäri ja sylkkäriä ja poispäinkäännöstä ja jalkojen välistä pujottelua.

Perjantaina Dingon velipoika Reino kävi kylässä :)

1381293_584270378287547_2007846082_n-nor

Illalla Vekalla oli ensimmäiset agitreenit uudessa ryhmässä eli TamSKin agivalmennusryhmän kouluttamassa ryhmässä. Olen onnellinen, että päästiin tähän ryhmään! Rataa mentiin. Rengas, hyppy, hyppy ja tiukka kurvi putkeen. Toimi ihan normisti kääntymällä, mutta melkein vielä paremmin toimi vastakäännöksellä, jolla koira ei ollut vaarassa valahtaa liian pitkälle. Putkesta hyppy, takaakiertohyppy ja kepeille. Tähän tein omana valintana takaakierto-persjätön, joka toimi ok. Melkein parempi oli heittää koira hypylle ja pinkaista pakkovalssi-jaakotukseen. Kep kep kep, hyppy, takaakiertohyppy ja putkeen. Takaakierto oli ehkä loogisin pyörityksellä, mutta ison koiran kanssa S-mutka on pääsääntöisesti pyöritystä nopeampi. Kokeiltiin sitä pakkovalssilla, mutta vaikka ehdin siihen, kääntyminen ei ollut sulavaa ja koira oli vaarassa lipsahtaa putkeen. Putkesta pituus, putki, hyppy, muuri, takaakiertohyppy. Tässä piti saada koira putkeen ja pistää tossua toisen eteen, linjata hypylle ja heti koiran ponnistaessa olla jo persjättö kohdillaan tai koira livahti kepeille. Näin ehti hyvin takaakiertoon muurin jälkeen. Tästä vielä hyppy ja takaakiertohyppy.

Toisella kierroksella jatkettiin siitä, mihin jäätiin eli takaakiertohypyltä A, hyppy, putki, puomi, kurvi kepeille, takaakiertohyppy, hyppy ja rengas. Tämä meni hyvin. Ensimmäisellä otoksella tehtiin kisakontaktit eli kutsuin mukaan heti kun tassu oli kontaktilla... vietti vei ohjaajaa? Sitten ryhdistäydyin, odotin 2/2, kehuin siitä ja kutsuin mukaan. Paras olisi nopea vapautus aina heti 2/2. Ehkä vielä opin. Hyvät treenit, Veka veti taas niin hyvin! Trikkisydänhymiöitä tähänkin :)

Lauantaiaamuna tulikin sitten lunta, joten se jälkitreeneistä... Dingolle istumista vielä naksulla. Istuminen tulee nyt niin varmasti, että voidaan ottaa seuraavaksi maahanmenoa. Pistin välillä kädet selän taa, Dingo niin kiinnostaa se namikäsi, vaikka se ei teekään mitään. Jees, ei häivytettäviä käsiapuja.