Maanantaina tottiksiin. Tehtiin ihan oma treeni hyödyntäen vain porukkaa kentällä häiriöinä. Vekalle luoksetulo + noudot + eteenmeno palkattomana kokonaisuutena niin, että palkkana oli eteenmenossa etukäteen viemäni pallo. Veka tuli kentälle kenguruloikkaa, virettä oli siis kivasti. Seuraaminen näin ollen kauheaa pompahtelua. Maahan hyvin, luoksetulossa hyvä vauhti, eteenistuminen käsiavulla. Perusasento jäi selkäni taakse, niin ne jäivät kaikki tänään. Siirtymässä noutokapulalle lipesi näpeistä. Tasamaanouto tosi hyvä, palautus laukalla loppuun asti! Oi! Tätä ei kannata hinkata, vaan tehdä vauhtipalkkoja ennen koetta. Hyppynoudossa Veka hukkasi kapulan ja kävi etsimässä sitä tasamaanoudon kohdalta. Löysi sen sitten, mutta huonontui tästä niin, että olisi ehkä saattanut tulla ohi, varmistin lisäkäskyllä. A-noudossa joutui ehkä myös etsimään ja huonontui, tuli sitten kurkistelemaan esteen vierestä. Olisin hyväksynyt palautuksen ohikin kun kerran yritettiin kisamaisesti tehdä, mutta Veka ei ylimääräisellä noutokäskyllä tullut, joten käskin YLI. Vekan tyyliin didn't see that one coming... eli Veka häipyi esteen taakse ja ilmestyi sitten sen harjalle käytyään ottamassa vauhtia ylitykseen. No, pointsit korjauksesta Vekalle!

Sitten vinkkasin eteenmenon ja Veka oli ihan lähdössä; se nyt sitten kuitenkin lähti sinne, mihin luoksetulo tehtiin eli kohti samaa kentänreunaa mutta toiselle puolelle esteitä. Kutsuin pois ja yritin pari kertaa lähettää uudelleen, mutta Veka lukitsi suunnan joko oikealle tai vasemmalle, en saanut sitä näkemään isoa mustavalkoista jalkapalloa suoraan edessä noin 50 askelen päässä. Oli pakko jättää Veka maahan ja käydä itse heittelemässä palloa. Sitten onnistui eteenmenokin. Palloiltiin ja otettiin toinenkin eteenmeno yhdessä jätetylle pallolle eri suuntaan kauemmas. Sitten paikkamakuu, en katsonut aikaa. Lopuksi muutamat istumiset ja maahanmenot kävelystä, oikein. Yritin vielä ottaa perusasentoja, mutta olisi mennyt hinkkaamiseksi, Vekalla ei vaan ole hajuakaan perusasentopaikasta.

Floran kanssa en olisi jaksanut enää yhtään hermoromahdusta, joten tehtiin jotain aivan muuta. Flora kiljahteli autosta hypätessään. Otin liinasta kiinni ja lähdin pikakävelyä kentälle sanomatta mitään. Flora sulki suunsa ja imeytyi seuraamaan jättäen huomiotta kentällä puuhailevat koirat ja ihmiset, joita oli aika paljon ja jotka olivat paikoitellen aika lähelläkin. Käveltiin kentän keskelle, siinä vapautus ja intohillumiskehut. Vielä kaksi pätkää samoin, Flora seurasi ihan loistavassa vireessä ja kontaktissa. Kolmannella toistolla lelupalkka ärrr purrr. Sitten maahanmenoja samoin kuin viimeksi eli pakitin, käsky, pakitin vähän matkan päähän, seisoin hetken, lähdin palaamaan, sitten jes! ja palkan saalistus tai puru. Pisin viive kymmeneen laskien kymmenen askelen päässä, ja Floran vieressä heilui pelottavia belgejä, silti Flora oli tosi skarppina, hiukan vain vilkaisi ja heilautti korvaa belgeille. Näin se käy, kun on vire kohdallaan, eli palkka koko ajan kuonon edessä. Loppuun vielä luoksetulo, lelun jättö ja eteenmeno, hienosti. Sitten kipin kapin kentältä pois.

Dingo jäi tällä kertaa kotiin. Naksutin sille ennen ja jälkeen tottisreissun nakillisen istumista. Istuin sängyn reunalle nakkipalojen ja naksuttimen kanssa, ja Dingo istuikin heti pohtimaan, mitä tehdään. Heittelin palkat niin, että se joutui aina nousemaan ja siis istumaan uudestaan, vaikka click for action – feed for position. Tarkoittaako ISTU "paina pylly maahan" vai "pylly on maassa"? Dingo tietysti istui aina namin syötyään. Ensin pelkkää naksua, sitten käsky kun Dingo oli istumassa, käsky kun se alkoi istua ja lopuksi käsky ennen kuin se istui. Tästä se lähtee.