Lauantaiaamuna testattiin Talliin uusi tekonurmi. Alustana hyvä mutta teki koko tilan tunkkaiseksi. Dingo meni ensin. Tehtiin suoraa putkea kippo targettina toisessa päässä, jätettiin siihen nami ja mentiin toiseen päähän. PUTKI ja Dingo kipitti putken läpi. Se oli tosi hyvin suuntautunut targetiin. Päästin lähtemään tietysti läheltä putken edestä, mutta niin että Dingo olisi päässyt ohikin. Tämä hyvä! Heiteltiin palloa.

Hyppyä tehtiin ponnarilla, ensin yksi ja sitten kaksi peräkkäin perussarjamaisesti etäisyytenä viisi jalkaa. Ei ollut hajuakaan, paljonko pennulle olisi pitänyt panna etäisyydeksi, mutta viisi jalkaa ainakin meni hyvin. Vietiin taas nami targetille, sitten lähetys kuten hyppytekniikkatreenissä. Tiedä sitten, paljonko perushyppytekniikkatreeniä on todella tarpeen tehdä isolla, terverakenteisella ja ketterällä koiralla; Vekahan on tässä asiassa vain heitetty altaan syvään päähän, ja se on erinomainen hyppääjä – Flora taas ei kaikesta tekniikkatreenistä huolimattakaan hyppää hyvin. Dingo on onneksi hyvin Vekan oloinen menijä. Heiteltiin vielä palloa ja sitten pois. En viitsi miettiä, moniko samanikäinen kohta viisi kuukautta vanha pentu osaa jo kaiken... ihan tietoisesti vältetään suorituspaineita :)

Floralle kontakteja ja keppejä. Kontaktiesteitä tehtiin yksittäin, mutta juosten ja lelupalkalla, että oli vähän vauhtia. A:lla ei ollut ongelmaa, Flora tuli hyvin alas ja pysyi, ehkä kerran siltä lipsahti varastus. Puomi oli tietysti vaikeampi. Vähän jumitusta, mutta ei pahasti. Aina voisi tulla nopeammin alas... mutta ei juuttunut eikä karannut kuin kerran, varmaan vahingossa. Keinulla sitten vähän enemmän hiiviskelyä, mutta ihan kohtuullisesti tämäkin. Pitäisi saada toistoja täydellä höyryllä radalla.

Kep kep kep. Ensin vähän vähemmällä vauhdilla, palkkasin heittämällä nakkipalan lopussa ja katsoin, etten tunkenut liian lähelle pujottelun aikana. Nämä menivät hyvin. Viimeiset toistot vähän vauhdikkaammin lelupalkalla, jopa nousi vire ja alkoi tulla virheitä, Flora sekä lähti ennen loppua pois että jätti välejä väliin keskellä. Ihmettelin tätä vain aavistuksen toruvasti ja otettiin reippaasti uudestaan, uusinnoilla onnistui.

Vekalle myös kontakteja ja keppejä. Kaikilla kontakteilla Veka tuli pysähtymättä alas asti ja pysyi. Hyvä Veka!

Kepeillä teemana aloituksen haut, pujottelu puolikkaana. Hypyn kautta uukkari ok, hypyn kautta suora umpikulma ok, pussista kurvi pienellä etäisyydellä ok. Jätin Vekalle tilaa, ja se haki joka kerta kaikki oikein! Loistavaa!