Tänään koko roikka autoon ja Niihamaan tottiksiin.

Dingo eka. Söpöiltiin ihmisille ja vastaanotettiin rapsutuksia. Kentällä jahdattiin narun päässä olevaa lelua. Dingo jahtaa hyvin, mutta ei osaa vielä kiskoa eikä tuoda lelua, kun lähden poispäin ja kutsun sitä – tuli kyllä, mutta tiputti ensin lelun. Vähän tätä ja sitten autoon.

Sitten Flora HUOKAUS. Ajatuksena oli ottaa palauttava seuraaminen ja paikkamakuu. No seuraamisessa ei mitään ongelmaa ollut. Henkilöryhmää tehtiin kun nyt sellainen oli. Ensimmäisellä kerralla vähän vilkuili henkilöitä, sitten ei mitään. Taisteli lelusta täysillä. Sitten yritin viedä Floran sivummalle paikkamakuuseen. Flora arvasi, mitä tehdään, ja veti paniikin päälle heti. Maahan se vielä meni, mutta pomppasi heti ylös ja lähti häntä koipien välissä kohti parkkista. Sain sen komennettua takaisin ja maahankin, mutta en pysymään siellä. Annetut namit se kyllä söi. Loppujen lopuksi sain sen pysymään sen hetken, että ehdin käskeä ylös. Kun lähdettiin yhdessä pois, Flora nosti hännän ja korvat ja pomppi innoissaan lelua kärttäen, olisi varmasti taistellut siitä ihan normaalisti – näin miten paniikki napsahti pois päältä heti kun paikkamakuukammotus loppui.

Vekan kanssa seurailtiin henkilöryhmää ja ilman ja kuunneltiin kouluttajan kommentteja. Seuraaminen on vireen ja kontaktin osalta tosi hyvä, mutta se seuraamispaikka... tiedän. Kun vireeseen ja kontaktiin on keskitytty pitkään, paikka on päässyt luistamaan ihan törkeän eteen. Palkan suuntaa jopa takaviistoon ja vasemmalle käännöksiä... pitäisi vaan jaksaa tehdä. Loppuun vielä vauhtiluoksetulo ja pois.

Sitten kentällä valmistauduttiin ampumaan... auto oli ihan portin vieressä, ampuja kentän keskellä. Otin Dingon kentälle ja heittelin sille palloa – nyt keksin, että se juoksee pallon kanssa luokse, jos en kutsu sitä vaan käännyn ja juoksen poispäin sanomatta mitään. Hyvä! Juttelin kaverin kanssa ja syöttelin Dingolle nameja kun laukaukset tulivat, eikä Dingo reagoinut niihin mitenkään :)