Maanantaina Tavesin tottiksiin pönttöilemään. Päivällä Bauhausissa käännyin ovelta takaisin ja palasin kassalle maksamaan sylissäni olevat ostokset, ja samalla aivotoiminnan tasolla vedettiin tottikset...

Veka. Suunnittelin kisamaisen palkattomuustreenin: seuraaminen, jättävät ja palkka luoksetulon eteenistumisesta palloavustuksella. Kuinka ollakaan tänään oli sitten paikalla kouluttaja, joka ottikin heti kontaktia ja halusi kouluttaa (toisin kuin yleensä), enkä älynnyt edes sanoa, mitä meinasin tehdä. Piti tehdä vain pitkä suora, mutta kouluttaja sekoitti pääni entisestään, joten tein vahingossa koko kaavion pois lukien henkilöryhmä... ei se kyllä Vekaa haitannut. Palkaksi kuitenkin vain kehut kuten suunnittelin ja aiheellista palautetta taas seuraamisesta. No sen verran tottelin kouluttajaa, että hidastin kävelyä, jotta koiran on helpompi seurata. Yritän ryysiä seuraamisen mahdollisimman nopeasti, jotta se olisi äkkiä ohi. Kouluttajan mukaan kuitenkaan Vekalta ei kaaviossa vietti lopu, joten turha hankaloittaa molempien elämää juoksukävelyllä. Liikkeestä istuminen onnistui kolmannella käskyllä, kaksi kertaa Veka meni maahan. Liikkeestä maahan ok, luoksetulo hyvä, vedin pallolla eteen istumaan ja pallopalkka. Katsottiin vielä seuraamispaikkaa vasemmalle palkaten. Sitten seisoin löpisemässä kouluttajan kanssa ja viskelin aivottomasti koiralle palloa, et sellasta viettiä.

Floran kanssa vedettiin taas uudet pohjat, jos se nyt enää on mahdollista. Hysteerinen kiljunta alkoi autosta hypätessä, kentällä vain yltyi, sitten Flora alkoi täristä ja sitten kiskoa häntä koipien välissä kentältä pois kun ihmettelin tätä kouluttajalle enkä osannut tehdä mitään Floran lietsoessa paniikkimielialaa. No, saatiin se sitten järkevään toimintaan kuitenkin, saaliilla tietysti. Eli lelun jahtausta, aina ei päässyt kiinni vaan saalistamisesta käsky maahan, siitä taas lisää saalista. Maahanmenosta pakitin, odotin hetken, palkkasin palatessa. Flora oli ihan liekeissä tietysti, maassakin hytkyi valmiina sinkoamaan saaliin perään. Saalis saalis. Kerroin kouluttajalle, että kyllähän se näin toimii mutta teepä ilman palkkaa. No, sitten on vain liian nopeasti siirrytty siihen palkattomaan. Tiedän.

Dingo kävi jahtaamassa pehmomotskua ja palloa, mutta oli vähän keskittymätön kun kentällä oli paljon ihmisiä, koiria ja toimintaa. Huomasin tänään sillä kaksi muihin verrattuna huomattavan suurta yläetuhammasta eli hampaat alkavat vaihtua, joten ei taida kannata hirveästi yrittääkään saada sitä kiskomaan leluja.

Floralle toinen kierros, samaa kuin edellä mutta tehtiin seuraamispätkiä ja tultiin kentälle järki päässä eli suoraan kentälle, perusasento, palkka. Kentältä poistuessa Flora tiputti lelun ja vein sen vain liinassa pois kouluttajan leikkiessä lelun kanssa, mitä Flora katseli niin että sain vähän vetää sitä kentältä pois, tämä oli siis tosi hyvä. Joo, aion edelleen vääntää tottista sen kanssa, ei meillä parempaakaan tekemistä ole. Maastoja en jaksa tehdä, ellei ole edes teoreettista kisaamismahdollisuutta, nyt jo motivaatio tipahti kun ei kokeita voi ainakaan tälle vuodelle edes ajatella.

Dingokin kävi vielä palloilemassa kentällä lyhyesti, häiriöt kiinnostivat niin kovin, että nappasin sen syliin muutaman heiton jälkeen.