Maanantaina tottiskentälle Floran kanssa. Veka jäi kotiin, se oli niin väsynyt kun koko sunnuntai meni Agirodussa ja pennunhakureissulla. Oli kyllä Florastakin vähän veto pois, ei ollut ihan rauhaisa sunnuntai-ilta (ja yö) pennun kanssa säätäessä. Ja kentän portitkin olivat kiinni, joten otettiin sitten vähän henkilöryhmää parkkiksella... Flora teki aivan huippua seuraamista sekä henkilöryhmällä että ilman! Muutama kierros henkilöitä, lelupalkka. Luoksetulo parkkiksen päähän ja paikkamakuu siellä – nyt Flora yhtäkkiä katsoi henkilöryhmää ja siitä ahdistuksen, tuplakäskyllä maahan ja tassun taitto rinnan alle angstin merkkinä. Mutta nätisti se siellä sitten makasi.

Tiistaina pienet jälkitreenit takametsässä. Veka tarttui härkää sarvista aiheeseen jälkikepit. Ajattelin, että jos vaan lyön jäljelle kepit pallojen ja purkkien tilalle niin koira varmaan tuosta vaan ne sieltä nostaa. Ja niinhän se tekikin, luotto-Veka! Keppejä oli siis kuusi parinkymmenen metrin välein. Jäljestys oli vähän levotonta, mutta heti ensimmäiselle kepille tultuaan Veka reagoi häntä heiluen sen hajuun ja noukki sen suuhunsa. Loistavaa Veka! Olin klähminyt maata keppien alla kuten palloja ja purkkeja jemmatessakin tulee tehtyä. Palkkasin kepeistä pallolla.

Floralle tein janatreenin eli aamulla kävellyn janan päähän jäljenpätkä. Jälki kulki noin puolitoista metriä takamerkin takaa. Flora ei nytkään kunnolla reagoinut käveltyyn janaan, meni siksakkia ja veti ilmavainua... eteni kuitenkin loppuun asti, ilmavainulla takajäljelle, mutta kääntyi itse oikeaan suuntaan. Yksi vaivainen kulma ja siinä sitten pyörittiin... lopussa jemmattu kissanruokapurkki. Flora alkaa tehdä juoksua eli sillä on pinna kireällä ja keskittyminen hukassa, joten mitään loistotyöskentelyä on varmaan turha lähiaikoina odottaakaan.

Dingokin aloitti opiskelun tutustumalla naksuttimeen. Naksuja ensin pennun ottaessa matolta namin, sitten naks ja nami lattialle. Tarkoitus olisi sheipata sille mahdollisimman paljon.