Lauantaina ei ollut menoa, olisi ollut koko päivä aikaa treenata koiria, mutta... Dingo pomppasi hereille kuudelta ja siitä se kuuma kesäpäivä sitten lähti kehittymään siihen suuntaan, että ulkoilujen välissä rötväsimme koko lauman voimin sohvilla, sängyillä, lattialla, kasassa ja yksittäin.

Dingolla oli kuitenkin jonkinlaista ohjelmaa: se käveli ensimmäisen remmilenkkinsä ja vallan hienosti kävelikin. Lenkin lopuksi heitin etupihan nurmikolle taskuun varaamani nappulat, joista ei tarvittu lenkillä kuin muutama. Dingo nuuskutteli kovalla tuhinalla kaikki nappulat suuhunsa, hyvä Dingo. Jälkikoirahan siitäkin toki pitäisi tulla.

Vähän kontaktiakin taas naksutettiin: yksi sarja kolmeen, toinen sarja neljään ja kolmas sarja viiteen laskien (ei sekunteja vaan yks kaks kolme jne.). Dingo teki aivan oikein ja kriteeriä nostaessa heilutti välillä häntää kuten Flora tekee kun se tietää, että tämä on ihan varmasti oikein, anna jo naksu. Ihan lopussa toistoja alkoi olla liikaa eikä Dingo jaksanut enää vaan lähti kävelemään ympärilläni. Odotin hiljaa, ja pikku tauon jälkeen Dingo tuli takaisin eteeni ja otti katsekontaktin – vapaaehtoisesti tehtävään palaamisesta sai namikasana kaikki loput nappulat. Hieno Dingo! On se hauskaa, miten pikkupentu on niin alkeellinen eliö, mutta osaa parin minuutin hiljaa ja houkuttelematta opettamisella tarjota toimintoja sekundaarivahvisteen saadakseen :)

dscn1464-normal.jpg