Tottista! Veka teki noutosia. Hetsasin narupallolla ja käskin NOUDA, kapula oli vähän matkan päässä maassa. Palkka heti nostosta. Hyviä kapulalle menoja ja nostoja saatiin! Esteet kerran, ensin A: heitto, noutokäsky, vauhtipalkka. Veka oli nihkeili perusasentoon tulossa, mutta teki moitteettoman estenoudon. Ilmeisesti este vähän ahistaa. Hyppynoutokin meni hyvin, varmistin palautuksen ylimääräisellä hyppykäskyllä Vekan otettua kapula. Tämä siis kisavermeillä eli metrin esteellä ja 650 gramman kapulalla. On kyllä ihanaa! Voi vaan tehdä ihan normaalisti ja koira vaan menee! Ihana Veka! Loppuun paikkamakuu, 30 askelen matkalla viisi minuuttia (kisoissa liikkeet seuraamisesta estenoutoon kestävät noin seitsemän minuuttia). Tässä ei ongelmaa eikä oikeastaan tullut edes mieleen, että Veka voisi porsastella jotain. Ylös, kehut, palloilua ja pois.

Flora ei suinkaan enää tunkenut itseään autossa kuskin jalkatilaan. Se yritti myös tunkea ovesta mukaan Vekaa hakiessa ja tuodessa. Autosta päästessään se pomppi ja huusi ylivireessä ilmoittautumiseen asti ja vähän siitä eteenpäinkin, vaikka ärähdin monta kertaa HILJAA. Flora teki kokonaisuustreenin. Kun sen ongelma ei ole liikkeissä, vaan palkattomassa kisamaisessa suorituksessa, niin turhahan niitä kaksi-askelta-ja-palkka-perusjuttuja on hinkata viikosta toiseen. Eli palkatonta kisatreeniä joka kerta mahdollisuuksien rajoissa ja täytyy alkaa kinuta ampumista treeneihin edes joskus.

Nyt siis sisääntulo ja lyhyt seuraaminen henkilöryhmän kera, liikkeestä istuminen sekä liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo palkatta, sitten taistelupalkka vasta luoksetulon loppuperusasennon ja kehujen jälkeen. Kehut tietysti joka väliin, oikein intohihkumiset ja ympäri käpsien eikä perusasennossa. Flora seurasi NIIN tiiviisti, henkilöryhmä oli aivan ilmaa, jättävät ok, luoksetulo täysiä, eteenkin se pienellä avulla istui tosin karaten siitä heti sivulle. Oli siis vauhtia ja virettä! Metelöintikin loppui seuraamisen ensimmäisen viiden metrin jälkeen. Kehuista Flora ei luimistellut eikä tiputtanut virettä, kun tuli palkan sijasta lisää liikkeitä. Miksi tänään näin hyvin? Jaa-a, sas se. Lelusta taisteltiin pitkään ja hartaasti.

Sitten lelu pois ja paikkamakuuseen. Tässä taas Flora pinkaisi mukaan heti kun otin askelen poispäin. Alku uudestaan, mylväisin käskyt ja nyt suoritti Flora reippaana ilman mitään ongelmaa viisi minuuttia 20 askelen matkalla. Kentällä pyöri useita muitakin koirakkoja, mutta ei kovin lähellä. Pois kävellessäni panin maahan näyttävin elein kissanruokapurkin, jonka Flora sai syödä loppuperusasennon jälkeen.