Tänään kisailtiin kolme starttia Valkeakoskella Walatin kisoissa Kati Walan radoilla. Puhdas nollarata muuten järjestelyille, kiitokset hyllyradoillekin merkityistä ajoista ja kunniamaininta kanttiinille.

A-kisan agiradalta teimme nollan karvan verran ihanneajan puitteissa eli -0,96. Nopeus sitä normaalia eli 3,55. Kieltovitosia ei onneksi irronnut kovin helpolla. Alussa hyppy, okseri, pitkittäinen takaakiertohyppy ja suora avokulma kepeille. Kepeiltä kaarrettiin takaisinpäin hypylle ja siitä putkeen. Varmistelin Vekan pujottelua enkä ollut ajoissa hypyllä, Veka ehti pyörähtää sekä ennen sitä että ennen putkea. Putkesta A, hyppyjä... jotain... meni niin hyvin, etten muista.

B-kisan hyppärin hyllytin itse heti lähtöön lähtemällä radalle ennen tuomarin vihellystä. En ollut varma, ehtikö se tulla vai ei enkä uskaltanut alkaa huudella tuomarille. Eipä tuo haitannut kun hyllytettiin sitten ihan rehellisesti kuitenkin vielä kiellon ja yliajan päälle... Rata kuitenkin kulki sujuvasti, joten ei tarvitse mököttää tästäkään. Alussa sain Vekan oikeille hypyille ja kepitkin hyvin. Putkesta hypyille, sitten pituus, jolta kurvattiin takaisinpäin hypylle. Hutiloin ohjauksen ja Veka pysähtyi hypyn eteen. Tästä sitten kohta, jonka onnistumisesta ilostuin ihan erityisesti. Kaksi vierekkäistä U-putkea ja hyppy mentiin ensin reunimmaiseen putkenpäähän, siitä toisen putken kauimmaiseen päähän, siitä hyppy takaakiertona, sitten ensimmäisen putken lähempään päähän ja vielä hyppy toiseen suuntaan. Onnistui! Sitten rinnakkainen hyppy, jonka Veka hyppäsi väärään suuntaan kun hosuin päällejuoksun ja vedin koiran väärälle puolelle. Muuri ja maali. Aikamme oli 43,70 ja ihanneaika 41 eli reilut pari sekkaa yliaikaa.

C-kisan agiradan aika oli 46,27 ja ihanneaika 44 eli tästäkin se reilut pari sekkaa yilaikaa. Ja hyllytys alkeellisen ohjauskämmiin. Alussa hyppy, putki, pari hyppyä ja kepeille. Keppien jälkeen takaakiertohyppy ja A:lle. Kepeillä piti kiriä etumatkaa ja viedä persjätöllä takaakiertoon. Jäin nyt sitten kuitenkin ihastelemaan Vekan pujottelua ja juoksin takaakiertohypylle koiran vieressä... eipä siinä mitään voinut, Veka hyppäsi suoraan. A, hypyt, keinu, putken kauempi pää, pituus, hyppy, putki puomin alla putkenpäät molemmin puolin ylösmenoa, putkesta hypyt ja puomille, rengas ja maali. Olihan tuossa jo monta onnistumista :) Ja yliaikojen kirimiseen tiedän aika monta paikkaa...

Illalla kävin vielä Floran kanssa Tallilla liitelemässä. Kentällä oli sopivasti putken edessä kolme hyppyä jonossa ja vieressä kaksi hyppyä rivissä. Tehtiin niitä eri kokoonpanoissa ottaen putkesta vauhtia. Kokeilin, saanko Floran käännettyä ensimmäisen hypyn jälkeen sivussa olevalle hypylle vai posottaako se suoraan eteenpäin. Hyvinhän se kääntyi! Takaakiertona oli vaikeampi. Suoraan ja rinnakkainen hyppy päällejuoksuna hyvin. Palkkasin heittonameilla. Sitten vähän helppoja ratapätkiä. Muuten hyvin, mutta puomilla hiiviskelyä. A ensin lelu alastulolla, sitten ilman lelua myös hyvin. Sitten puomikin oli hyvä. Kepit ok, haku uukkarina hypyltä. Ratapätkistä palkkasin narulelulla, mutta leikkiminen tökki tänään. Flora ei revi enää lelua nyt ei ole hetkeen taisteltu. Ote oli hermostunutta näykkimistä. Heitetylle lelulle Flora pinkoo, mutta jää sitä ihmettelemään. Lelun saalistuttaminen kädessä on vaan oikeasti aika hankalaa ja mitä sitten kun koira saa sen kiinni, muttei kisko. Ei suksi luista ei!