Sainpa tehtyä hyvän treenin Tallilla. Kirjoitin ylös ja piirsin etukäteen kaksi järkevää teemaa, rakensin harjoitukset ilman koiraa pyörimässä jaloissa ja toteutin ohjeeni mukaan. Hyvä minä, kerrankin suunnitelmallista toimintaa.

Ensimmäinen juttu oli keppien haku. Sijoitin peräkkäin kaksi hyppyä ja suoran putken, sitten kummankin puolen putken päätä puolikkaat kepit, joista verkotin oikealle avokulmaan toisen välin, jottei koira menisi liian edeltä sisään, ja vasemmalle umpikulmaan ensimmäisen välin tukkimaan väärältä puolelta menon. Sitten vaan vauhtia hypyiltä ja putkesta ja KEPIT. En siis ehtinyt juosta kepeille asti ennen kuin koira tuli putkesta, tulin kyllä aika suoraan aloituksen tasalle. Tehtiin muutama kerta verkon kanssa, sitten ilman. Flora haki avokulman yllättävän hyvin! Umpikulma oli vaikeampi, mutta hyvin saatiin sekin menemään, muutaman kerran verkolla ja sitten muutaman kerran ilman. Vekalle sama harjoitus ja aika samaan tyyliin. Avokulma hyvin, umpikulman kanssa vähän enemmän askartelemista, mutta toistoilla parani koko ajan. Näitä lisää!

Toinen teema olivat kontaktit, käytössä A ja keinu. A:lle vauhtia kahdelta hypyltä, keinulle renkaalta. Ensin muutaman kerran niin, että jätettiin lelu kontaktille. Sitten lelu kädessä ja palkka heti kun etutassut olivat maassa ja takatassut kontaktilla. On se loputon suo tuo kontaktihomma... ensin kumpikin koira juoksi läpi ja korjauksen jälkeen hiiviskeli. Parani tietysti toistoilla, mutta turhan hitaasti sinne mennään.

Flora oli kovin hermostunut taas. Nyt se on ollut ihan erityisen hermostunut kun olen vähentänyt taisteluleikkipalkkausta, yrittänyt lähinnä heittää motskua, vähän vaan välillä retuuttaa, saalistuttaa sitä kädessä ja milloin mitäkin kun en tiedä, mikä olisi paras. Ei ihme, että koira on epävarma... Voisi olla vahva vaihtoehto panna koko lelupalkka vähäksi aikaa jäihin ja siirtyä toistaiseksi ruokapalkkaan.