Lauantaina tehtiin retki Isojärven kansallispuistoon. Oli vallan mainio kohde. Kuvassa majavien patotyömaa.

dscn1314-normal.jpg

Koiria ei 20 kilometrin patikka väsyttänyt. 15 kilometrin kohdalla Veka sai juoksurallaushepulin, ja iltaruoan ja -torkkujen jälkeen klo 23 koirat halusivat vielä iltapissatuksen sijasta kunnon lenkille. Eväsjuomaksi niille sekoitettiin veteen FitDogin energiajuomajauhetta, joka oli varsin maistuvaa, Flora yritti syödä koko jauhepussin. Ainakin nesteytys onnistui ja energiaa riitti.

dscn1303-normal.jpg

Aamulla pitkään nukkumisen sijasta Flora alkoi pomppia ylös alas klo 8, joten lähdettiin siitä sitten tottiskentälle tekemään vähän vauhtinoutoja. Apinoin harjoituksen, jonka näin jonkun muun tekevän kentällä. Heitin kapulan ja noutokäskyn sijasta juostiinkin koiran kanssa toiseen suuntaan lähetykseen, jotta saatiin noutoon lisää matkaa ja vauhtia.

Vekalle tämä harjoitus sopi tosi hyvin, se lähti ja tuli suoraan ja lujaa, kannustin kyllä sen tullessa. Poimi kapulankin nyt reippaammin. Tietysti vauhtipalkka narupallolla. Kolme toistoa. Sivulletuloissa Veka nihkeili taas, joten otin niitä suoraan narupallolla hetsauksesta, mikä auttoi huomattavasti. Esteet tehtiin kerran. Hypyllä ei heittoni kantanut eikä Veka saanut vauhtia paluuhyppyyn vaan oli tulossa esteen ohi. Sanoin HYPPY, ja Veka katsoi estettä että öö ei onnistu, seisoihan se jo sen vieressä. Juoksin sitten Vekan kanssa ottamaan vauhtia, nyt hyvä paluuhyppy ja vauhtipallopalkka. Ei edes uusittu, koska päätin että mitään ei jäädä jankkaamaan ja mistään ei hermostuta ja nalkuteta, tämä piti, hyvä minä. Taisi olla vielä ensimmäinen kerta metrin esteellä ja 650 g kapulalla. A-esteellä heitin vinoon, mutta lähetin Vekan kuitenkin noutamaan ja siirryin vaivihkaa sivuun niin, että suora linja luokseni tuli esteen kautta. Veka tuli hienosti yli, tästä vauhtipalkka ja loppuun pallon heittelyä. Hyvä treeni oli :)

Flora tuli kentälle namitaskukättä seuraten ja nameja saaden, jottei tullut hermostus. Tehtiin samaa noutojuttua, mutta Floralle tämä ei toiminut yhtä hyvin. Se ei juossut kapulalle tarpeeksi suoraan ja reippaasti, tuli kylläkin paluumatkan hyvin. Kolme toistoa ja sitten kerran esteet. Flora ylitti hypyn reippaasti, sitten kannustin heti, kun se lähti kapuloineen ohi. Kyllä kyllä, varmuutta toistojen kautta. A-esteellä nouto kerran, tässä ei mitään huomauttamista! Palkkaus tehtiin nyt niin, että noutojen vauhtipalkoissa vain heitin motskun, jonka Flora juoksi nappaamaan, ja otin lelun pois. Sitten vasta estenoudon jälkeen Flora sai tuoda lelun taisteltavaksi, riepotettiin sitä jonkun aikaa, sitten lelu kantoon ja pois. Tämä tuntui toimivan!