Hehkeän kesäisenä helatorstaina tutustuin Vekan kanssa Ojangon koiraurheilukompleksiin. En muuten olisi lähtenyt Vantaalle asti koko päiväksi 90 koiran startteihin, mutta nyt kisattiin collieiden agilitymestaruudesta. Kisajännitystä ei ollut minkäänlaista, koska mitään saumaa serteihin meillä ei ole eikä kolmosissa muilla tuloksilla sinänsä ole väliä; rotumestaruuskaan ei toki meille ollut mikään realistinen tavoite, mutta rotumestaruuskisoihin pitää aina osallistua, jos vain pystyy. Tavoitteena oli siis puhdas rata, yliaikaa oletin tulevan kuitenkin. Olen pelännyt kolmosten ratoja ja halusin nähdä, että pystyn ohjaamaan sellaisen oikeinpäin.

Risto Ojanperän agirata oli juuri sellainen kuin kuvittelinkin kolmosten ratojen olevan. Alussa hyppy ja kiepautus toiselta hypyltä A:n alle putkeen, siitä ansahypyn ohi takaakiertohyppy ja A. En tiedä, mikä aivohäiriö tuli, mutta en edes kuvitellut saavani Vekaa putkesta suoraan takaakiertohypylle. En kyllä varmaan olisi saanutkaan. Kaikki muut kuitenkin ohjasivat näin... aika moni tosin ei onnistunut. Minusta kuitenkin näytti siltä, että pitää joko jäädä sisäkaarteeseen ja leijeröidä ansahyppy tai hakea ulkokaarteessa koira putkesta persjätöllä ja kuljettaa se ansan ohi. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, vaikka se oli pitkä ja hidas tie. Se kuitenkin onnistui. Siitä hyppy, helppo kepeille meno, kahden hypyn uukkari, rengas, putki, puomi, putki, keinu, näissä ei mitään ihmeellistä. Keinulta kaksi takaakiertoa, joihin Veka lähti nätisti. Sitten vain loppusuoralla putki, muuri ja loppuhyppy. Hyvä kokonaisuus ja nollan ratavirheen tavoite saavutettiin! Aikamme oli 50,85 ja ihanneaika 44 eli yliaikaa tuli 6,85, tuloksena 15. sija. Tällä päästiin kuitenkin agiradalta collieiden palkintopallille toiselle sijalle, vaikkei hyppärin hyllyttämisen takia mestaruuskisassa sijoituttu. Hyvä fiilis jäi tästä radasta!

Toinen startti oli Leena Rantamäki-Lahden hyppäri. Se vaikutti ihan hyvältä pois lukien kepeille meno. Tässä kuitenkin kävi niin kuin on käynyt ennenkin: Veka, joka on aina parhaassa terässä ensimmäisessä startissa, nukkui pari tuntia autossa ja unohti, mitä radalla tehdään... vaikka se pomppi innoissaan radalle mentäessä, se oli lähdettäessä ihan kuutamolla, käveli ykköshypyn ohi... hyppäsi sen sitten väärään suuntaan... ohitti kolmoshypynkin, vaikka Vekahan ei siis hyppyjä ohittele vaan päinvastoin. Ensimmäisessä putkessa se heräsi ja rata alkoi kulkea, ohjaus toimi, hypyt ja putket päästiin oikeaan suuntaan. Ylijyrkkää umpikulmaa kepeille Veka ei osaa, joten ainoa mahdollisuus selvitä tästä olisi ollut päästä niistämään koira aloitukseen, mutta kun en suoran putken päähän ihan ehtinyt, Veka lopsahti väärältä puolelta sisään. Korjattiin ja loppuun hyvin.