Lauantaina kisailtiin Demarilla Floralle kaksi hyllyä ja kymppi, Vekalle heti ensimmäisestä startista hienolla nollalla tiketti kolmosiin :)

Floran ensimmäinen startti oli Floralle ihan uusi juttu. Se repi häkistä päästyään hihnaa ja odotteli sitten yllättävän nätisti vuoroaan. Arvelin etukäteen, että se saattaisin sinkoilla ympäriinsä, mutta Florallahan kisatilanne laskee virettä, joten se kulki hitaammin ja hallitummin kuin treeneissä eikä sinkoillut mihinkään. (Mikä vähän harmitti ensimmäisen startin jälkeen.) Vastoin odotuksiani hyllytimme ihan perusohjausvirheeseen: hypyltä keinulle kaarrettaessa huidoin niin, että Flora kävi hyppäämässä viereisen muurin. Pituuden palikka meni nurin. Putkiin menoissa oli myös vähän hakemista tällä radalla, jolla oli mustat putket. Mutta muuten vallan mainio rata! Ja kepit ja renkaat kaikilla radoilla oikein! Eikä tippunut kuin yksi vaivainen rima! Ensimmäinen rata oli Heidi Viitaniemen tuomaroima. Ei ollut helppo ykkösten radaksi.

Toisessa startissa Flora alkoi päästä vähän jyvälle hommasta ja lisäsi vauhtia. Rata meni NIIN hienosti... kunnes... lähetin Floran mutkaputkeen, josta oli ensimmäisellä kerralla jatkettu A:lle ja nyt kurvattiin muurille. (Tämän radan ja hyppärin punaiset ja valkoiset putket menivät hyvin.) Liikuin liikaa sivuun muurille, eikä Flora putkesta tullessaan nähnyt minua. Sen sijaan se näki kepit ja lähti kepeille. Kutsuin sen pois ennen kuin se ehti kepeille asti, mutta tullessaan se kävi lättäämässä etutassunsa A:lle... harmittavaa, etten tajunnut hakea koiraa putkesta, kun tässä ei edes ollut kiire, jäin sisäkaarteeseen puomille mentäessä. Muuten tämäkin oli tosi hyvä rata! Toinen ja kolmas rata olivat Sari Mikkilän, kivoja suoraviivaisia ratoja.

Viimeisenä oli hyppyrata. Nyt Floralle oli selvää, mikä tämä kisahomma on. Sillä ei ollut enää minkäänlaista ajatusta nakottaa nätisti lähdössä. Otettiin siis lentävä lähtö, mitä suunnittelin tähän muutenkin, koska alussa oli kolmen hypyn kurvi putkeen eikä etumatkaa tarvittu. Toiselta hypyltä otimme kieltovitosen Floran kaahatessa hypystä ohi, en tiedä miksi. Sitten vaan juostiin ja napsittiin eteen tulevia esteitä... suoran putken jälkeen tipahti rima. Muuten ihan loistava rata ja vauhtia alkoi löytyä :) Aikamme oli -7,68.

Veka tuli häkistä ja kulki häntä pystyssä haukkumassa kuin koko hallin omistaja. Lähdössä se pysyi tänään ihan hyvin. Rata oli Elina Hannikaisen. Alkusuoralla hyppy, rengas, hyppy ja kepit. Uukkari hypyn kautta A-putki-ansalle, sain Vekan putkeen. Sitten ympyränä keinu, hyppy, hyppy, muuri ja sinne A:lle. Tähän sovittelin tutustumisessa eri ratkaisuja. Päädyin persjättöön keinua seuraavan hypyn jälkeen, jolloin muurin sai ohjattua suoraan ja putkenpään blokattua A:lle mentäessä. Koukkuna oli pistää tossua toiseen eteen, koska persjätöstä myöhästyminen olisi ollut katastrofi. Ehdin, ja Veka kiipesi A:lle. Sen jälkeen oli takaakiertohyppy ja puomi. Tämäkin tuotti päänvaivaa tutustumisessa; ilmeisin vaihtoehto oli kierrättää lähemmän siivekkeen ympäri, mutta mielestäni koiralle olisi saanut sulavamman linjan kierrättämällä kauimmaisen siivekkeen ympäri. Siinä vain oli riskinä olla vähän myöhässä tai vinossa tai jossain ja työntää koira suoraan yli. Otin nyt varman päälle ja valssasin lähemmän siivekkeen kautta. Puomin jälkeen oli loppuhyppykiemura, jossa ei ollut kummempaa. Ja maalissa hirveät bileet. Aikamme oli -4,86, millä pääsi jaetulle kolmossijalle. Palkinnoksi Veka sai ehkä maailman ihanimman lelun, holtittomasti pomppivan kumisen isopiikkisen pallon :)