Vekan tiistaiageissa teemana olivat kontaktit. Kisoissa kutsuin ja kutsun heti kun näen tassunkin kontaktilla, joten korjaussarja oli ihan paikallaan. Kepeiltä U-putkeen ja keinulle. Ei mitenkään yllättäen Veka tuli ensimmäisellä keinulla ihan pokkana läpi. Toruminen ja uusinta. Sitten pysyi, koko treenin, paitsi hämyihin kyllä välillä lähti kun vähän provosin. Mitä en juuri koskaan tee, niinpä ei ollut ihme, että lähti.

Pujottelut olivat hyvät, ei kyllä otettu ihmeellisiä lähestymisiä, joita pitäisi tehdä kun nyt ollaan kolmosissa ja kaikkea...

Putkeen lähetin kauempaan päähän, jolloin ulostulopää ei ollut linjassa keinun kanssa. Riikka neuvoi hakemaan koiran putkelta ja lähettämään keinulle, niin että linja on heti oikea eikä koira paukkaa putkesta ensin suoraan ja sitten lähde kaartamaan. Tämä toimi. Kokeiltiin myös niin, että juoksin Vekan pujotellessa pitkälle eteen ja ohjasin putken lähempään päähän putken takaa vastakädellä. Pelkkä päällejuoksu ei riittänyt, liike vei Vekan kauempaan päähän. Puolivalssilla meni oikein.

A-estettä pelkästään, siinä ei kummempaa.

Puomi-putki-erottelua... pääsääntöisesti oikein, mutta Veka tuntui arpovan ja menevän sinne, mihin äsken ei menty eli ei kahta kertaa peräkkäin putkeen. Olen ohjannut kontakteille käskyn lisäksi näyttämällä kädellä ylöspäin, putkeen taas putkea kohti. Riikka suositteli vahvistamaan sanallisia käskyjä ja jättämään kontaktiesteistä käsillä huitomisen kokonaan pois. Ehkä selvempää koiralle niin.

Matkalla kävin ostamassa Vekalle jälkivaljaat ja Floralle pannan viestikäyttöön. Vekakin saa alkaa ajaa jälkeä ja Flora kokeilla viestiä. Lumitilanne alkaa näyttää siltä, että viikonloppuna aloitetaan maastokausi :)