Käytiin Floran kanssa Tavesin järkkäämässä kokeenomaisessa tottisharjoituksessa. Olin tehnyt ennakkoon suunnitelman, mutta se ei toteutunut, vaan jäätiin Strömsöstä suurin piirtein Utöhön asti ulapalle.

Otin Floran autosta ja usutin heti hihnaan kiinni. Hihnassa roikkuen siis kentälle. Kentän puolelle sirunlukuun nami kädessä, Flora vain änki perusasentoon kerjäämään eli tässä ei ongelmaa. Kehuin ja leikitin narulelulla, hyvin riepoi Flora lelua. Kenttä oli uusi paikka, Flora on kerran ihan junnuna ollut siellä jossain koulutuksessa talvipimeällä, tuskin muisti paikkaa.

Edelliselle parille ampumisen ajaksi menin autolle ja annoin Floralle namin per laukaus. Sitten oma vuoro. Hihnassa roikkuen taas kentälle. Nyt Flora arvasi jutun juonen ja hermostui, steppasi häntä alhaalla hihnanmitan päässä ja olisi juossut portista ulos. Ilmoittautumiseen se tuli toki hienosti, koska käsi namitaskussa. Ilmoittautumisessa oli niin levoton, että mentiin hihnassa paikkamakuupaikalle.

Siitä alkoi jyrkempi alamäki. Tuskin olin päässyt suunnittelemani viisi askelta kyltiltä ja pysähtynyt kun Flora jo pinkoi pakoon kentän takanurkkaa kohti eli poispäin ihmisistä. Tuli sentään kutsumalla takaisin, mutta maassa ei olisi pysynyt. Annoin muutaman namin, mutta se oli aika turhaa, päädyin pysymään kyykyssä koiran vieressä ja pitämään pannasta kiinni, loppua kohden pystyin jo laskemaan irtikin. Flora tärisi ja läähätti ja oli kuolemaisillaan kauhusta hirveään tottikseen. Kuitenkin lopussa perusasentoon se pomppasi niin reippaana ja narulelua kyllä revittiin antaumuksella, paniikki unohtui saman tien kun oli palkkaa näkyvissä (teki kuitenkin sen perusasennon ok, joten oli mistä palkata).

Jotain liikkeitäkin kuitenkin halusin tehdä, luonnollisesti hihnassa. Pyörien ja metelöiden päästiin jonkinlaiseen perusasentoon ja siitä seuraamiseen, ei tietenkään kaaviota vaan pieni pätkä. Alku kompastellen, sitten Flora yhtäkkiä pisti kehiin ihan loistoseuraamista. Joten tästä narulelupalkkaa. Liikkeestä ei halunnut mennä maahan, kolmannella käskyllä ja käsimerkillä jäi. Luoksetulo oli loistava, suoraan ja lujaa kohti kuten aina. Pakitin pari askelta, mutta eteentulo silti vino ja perusasentoon varastus, mutta hyvin täpäkkä sellainen... narulelupalkka tästäkin reippaudesta. Tasamaanoudon aloitukseen taas haukkumista ja säätöä. Palkkasin perusasennosta heittämättä kapulaa, tämä oli siis harjoitusta varten tekemässäni suunnitelmassakin. Hyppy- ja estenouto samoin ja perusasennot nyt paremmat. Otettiin vielä eteenmeno, koska tiesin, että Flora tekee sen kuitenkin. Eipä taas ollut paniikkihäiriöstä tietoakaan kun vinkkasin eteenmenon, Flora keuli törkeästi valmistelevan ja pinkoi käskyllä suoraan ja lujaa... maahan ei kyllä mennyt kuin kolmannella käskyllä ja käsimerkillä. Kun palasin koiran luo, Flora makasi löytämänsä motskun vieressä, jonka parimme oli jättänyt eteenmenopalkaksi (teki liikkeet ensin, mutta motsku näköjään jäi sinne).

Harjoituksessa oli oikea tuomarikin, Sandelinin Mia. Meille nyt ei mitään arvostelua voinut antaa, mutta kommentteja kyllä. Yksi koski sitä, paaponko koiraa liikaa kun se on hermo ja reppana ja ei se pysty ja ei voi vaatia. En voi myöntää enkä kiistää! Faktahan on, että koira osaa esittää surkeaa ja sillä yrittää luistaa tilanteista, mutta toisaalta Floralla on ihan mustaa valkoisella siitä, että vintillä viheltää. Toinen asia oli se, kannattaako Floraa riehuttaa niin paljon taistelurepimisellä (eli periaatteessa ohjaajan kanssa tappelemisella), olisiko varsinainen saalispalkka eli liikkuvan lelun saalistaminen parempi. Sandelin oli jopa niin ihana, että halusi harjoituksen jälkeen neuvoa meille leikittämistä: narulelu pantiin liinaan, ja Flora sai jahdata maassa vedettyä lelua, sitten kiinni nappaamisesta se sai hiukan vetämällä heti voittaa sen itselleen. Ensin Flora jahtasi vain liinaa käsissäni, mutta alkoi muutaman toiston jälkeen jahdata tosi hyvin lelua ja tuoda sitä silmät loistaen ja häntä pystyssä minulle. Oli siis kuulemma paremman näköisessä mielentilassa näin leikittämällä. Kiitos Mia :) Myönteinen loppukaneetti siis saatiin, vaikka on tässä vähän keräilemistä uusia suunnitelmia varten.