Perjantaina maastojen kertailua jatkettiin esine-etsinnällä. Iltapäivälenkillä koirat puuhun kiinni ja lapasen esittely, hähää mulla onkin esine ja juoksen sen kanssa pois. Kävelin siksakkia jonkun 30 metriä (hyvä sula paikka, mutta pidemmälle ei päässyt) ja jätin esineen siihen. Veka pinkoi esineelle ja paikallisti sen nopeasti, pysähtyi sitten esine suussa katsomaan, huikkasin HYVÄ, jolloin Veka juoksi takaisin. Vauhtipalkka ja palloilua. Vietiin esine takaisin. Flora haki hienosti, luovutuksessa vain ehti tiputtaa. Leikittiin narulelulla ja otettiin vielä pari luovutusta, tiputin esineen ja pyysin nostamaan, sitten hyyyvin rauhallisesti kolme sekuntia, hyyyvin rauhallisesti esineestä kiinni ja sitten vasta hyyyvin rauhallisesti irrotuskäsky. Ok, tämä toimii.

Lauantaiaamuna tottiskentälle. Teemana hyppy- ja estenouto. Veka opiskeli siis uutta asiaa. Viritin hypyn 80 senttiin ja tarkastelin pallovalikoimaa. Tuuli oli sen verran kova, etten olisi saanut kumijalkapalloa lentämään yhtään mihinkään ja tennarinkin kanssa olisi ollut vähän niin ja näin. Onneksi kuitenkin kassin pohjalta putkahti narupallo, jonka aerodynaamiset ominaisuudet olivat oikein hyvät. Heitin pallon hypyn yli. HOP-käskyllä Veka paineli suoraan esteelle ja nätisti yli. Toisella HOPilla se jopa tuli palloineen takaisinpäin yli. Hyvät hypyt ja asenne kohdallaan! Sitten parit kapulan palautukset. Kapula oli joku 400-grammainen. Jätin Vekan kapula suussa esteen taakse ja huikkasin toiselta puolelta noutokäskyn. Hienosti yli joka kerta. Sitten kapulan heitto ja koko nouto vauhtipalkalla, nämäkin aivan nappiin, pois lukien vinot heitot, Veka oli menossa ohi jompaan kumpaan suuntaan, jos kapulalle tai takaisin oli suora linja ohi. Loistava hyppynoudon alku!

Sitten matalalle A-esteelle. Muutamat palautukset ja esteen yli kutsut, niin Vekalle meni jakeluun, mitä pitää tehdä. Teki tietysti hyvin. Kokeiltiin vielä pari kertaa täyskorkean A:n ylitys niin, että juoksin vain vieressä: vähän kun näytin estettä, Veka vilisti sitä ylös ja alas, ei minkäänlaista ongelmaa :) Estenoutokin näyttää siis tosi hyvältä! Loppukaneetiksi vielä luoksetulo, vauhtipalkka ja eteenmeno jätetylle pallolle, hyvin.

Floran kanssa, no, kun esteitä tehdään niin eihän siitä hyvä treeni voi tullakaan. Hyppy 90 sentissä, heitin motskun ja eikun ohi. Otettiin siis muutama hyppy niin, että menin motskun kanssa esteen taakse kutsumaan. Nyt hyvin yli. Parit kapulan palautukset esteen ohi, ok. Sitten heitto, hyppy, kapulan palautus ohi. Kerran Flora jäi ämpyilemään hypyn eteen ja kerran kaatoi sen, mutta pääsääntöisesti onnistui.

Matalalla A-esteellä Flora halusi kiertää takaisin, kun kerran hypynkin saa kiertää. Muutamalla uusinnalla ok. Sitten täyskorkea A, jonka Flora kyllä oikeasti osaa ja pystyy ihan hyvin tekemään. Oli tänään vaikeaa. Menot hyvin, mutta palautuksia ohi tai ei ollenkaan. Juoksutin Floran muutaman kerran kapulan kanssa yli niin, että juoksin vieressä. Ja vielä kerran... lopetettiin, kun onnistui. Loppuun Florallekin luoksetulo-eteenmeno.

Ei muuta kuin lisää treeniä esteisiin. Flora kuitenkin menee kapulalle hyvin. Siellä iskee epävarmuus. Eli hypyllä toistoja, toistoja ohi palautukseen. A:lla toistoja kapulan kanssa ylitykseen, jos se kerran tuntuu vaikealta. Reipasta meininkiä ja vauhtipalkkaa, sitä nyt olikin, Flora riepoi kyllä isoa motskua hyvin ja tuli aina yrittämään uudestaan eikä ollut yhtään luuseri (yritti vielä, vaikka luisui ja tömähti A:lta maahan). Lisää vaan motivaatiota ja varmuutta.