Päätin aloittaa tottiksessa ulkotreenikauden. Kyötsyn kentällä kura lensi. Hyvä treeni oli! Veka pomppi innoissaan kentälle. Heti vaan seuraamiseen. Hyvä pätkä, oikein hyvä. Palkkapallona oli mustakeltainen kuminen jalkapallo, joka erottuisi hyvin eteenmenossa. Liikkeestä istuminen oli ok. Liikkeestä maahanmeno ei onnistunut heti, Veka jäi taas vähän tai kokonaan ylös. Luoksetulo ylipitkältä matkalta, mahtava vauhti. Heitin pallon Vekan ollessa vain muutaman metrin päässä, lujaa tuli loppuun asti. Tähän on kohta kiva alkaa ottaa eteentuloa...

Pallottelun jälkeen pallo jäi siihen, me kävelimme takaisin luoksetulon lähtöön. Veka ei paljon vinkkiä tarvinnut, singahti käskystä ihan mahtavaa vauhtia pallon luo. Otettiin kolme settiä tätä, viimeisellä Veka lähti jo pelkällä käskyllä seuraamisesta eteen. Hienosti!

Esteet ja paikkamakuu jätettiin kelin takia väliin, eikä Vekan kanssa nyt olisi voinutkaan kylmiltään vetää täyskorkeita esteitä. Tasamaanoutoa tehtiin muutama toisto. Heitin kapulan ja heti Vekan noukkiessa sen hihkaisin kehut ja lähdin pinkomaan karkuun. Vekan tullessa lujaa perässä kapula suussa huusin palkkasanan ja heitin pallon. Kapulan poimiminen oli vähän vaivaista, mutta sen otettuaan Veka juoksi lujaa, joten jatketaan näin.

Flora tuli kentälle kiihtyneenä hihnaa repien. Lelu oli taskussa piilossa. Kentällä hihna pois ja perusasentoon HAU HAU! Seuraamista pätkä, oikein hienoa oli. Kehut ja palkkalelu esiin. Sitten huoh, piti vetää kaikki hyvässä vireessä, mutta liikkeestä istuminen ei jostain syystä onnistunut, Flora jäi sitkeästi seisomaan, joten tätä jouduttiin uusimaan ikävän monta kertaa. Kyllä se sieltä sitten tuli.

Liikkeestä maahanmeno oli ok, kävelin suoraan 50 askelta ja tästä luoksetulo. Aivan mahtava vauhti! Lelu esiin, Flora sai napata siihen kiinni. Leikittiin, jätettiin lelu siihen ja käveltiin lähtöpaikalle. Flora ei paljon vinkkiä tarvinnut, joten kuten pysyi pöksyissään eteenmenokäskyyn asti ja pinkoi lelulle hurjaa vauhtia. Otettiin toinen samanlainen, nyt heitin luoksetulossa lelun, niin että Flora sai napata sen ilmasta, sen verran pelottaa sormien puolesta pitää sitä kädessä...

Otin Floran epäseuraamiskäskyllä mukaan hakemaan noutokapulaa hyppyesteen päältä. Otettiin parit tasamaanoudot vauhtipalkalla, ihan ok. Esteet saivat Florassa aikaan levottomuutta. Mentiin siis epäseuraamiskäskyllä kapulan kanssa hyppyesteen eteen, perusasento ja palkka. Kainalosta tippuva lelu lätsähti hyppyä tuijottavan Floran päähän. Sitten sama homma A-esteellä, nyt Flora tiesi katsella ylöspäin ja sai lelun otsan sijasta suuhunsa. Flora veti hyvin, riepoi lelua hyvällä meiningillä. Jostain pitää vaan kaivaa niitä kokeenomaisia tilanteita treenattavaksi. Ja lelupalkka treeniliivin taskusta aina, on se parempi kuin ruokapalkka. Sitäpaitsi sehän on aina kokeessakin mukana... Florallehan kelpaa vallan hyvin palkaksi grippiliinahihnan repiminen.