Tottiskentällä taasen askartelemassa hyppy- ja estenoudon parissa. Flora meni ensin. Flora pyörii aina kentälle hihnaa tappaen, aluksi niin innoissaan. Mutta sitten noutoa YÖK. Ensin muutama tasamaanouto normikapulalla eli 650-grammaisella. Hauhauhau kapulalle asti, no ei se mittää. Vauhtipalkat taas, ja nyt ei ollut ihan huonoimmasta päästä vauhti, vaikka kapula jäi paljon lähemmäs kuin hallin kumimatolla vielä viisi metriä laskeutumispaikasta pomppiva pikkukapula.

Sitten 90 sentin hyppyesteelle. Sama kapula. Tarkoitus oli heittää kapula, hetsata koiraa, juosta yhdessä kapulalle ja juosta yhdessä takaisin palkalle. Kaunis ajatus toki, mutta käytännössä ei ihan niin toimiva; Flora ei oikein tajunnut kapulan poimimista, kun juoksin mukaan säätämään, enkä saanut vauhtipalkattua kunnolla toisella puolella. No sitten heitto, pieni hetsaus, lähetys hyppyyn ja riemastuminen heti kun Flora poimi kapulan – näin se lähti palautukseen lujaa ja sitten heti ja lujaa jo ennen kuin kehuin, mikä oli oikein hyvä, ja tähän lopetettiin! Hypyissä taattu kamala tekniikka, mutta Flora lähti hyppäämään reippaasti eikä saanut kuin kerran esteen nurin (ja se oli kuitenkin kevyt kangaseste).

A-este oli täyskorkea, mutta kapulaksi vaihdettiin 250-grammainen mini. Tarkoituksena oli kipitellä pikkukapulan kanssa ylös ja alas, koska Flora yleensä menee ihan hyvin esteen yli menosuuntaan, mutta paluu kapulan kanssa on se vaikea osio. Kerran ylitys meni tassuun ja Flora läsähti takaisin maahan, mutta muuten ylitti ihan ok eikä yrittänyt kierrellä, juoksin siis itse vieressä. Loppuun tehtiin luoksetulo ja eteenmeno. Ei siis tavallaan mennyt ihan huonosti, mutta Flora oli koko ajan todella hermostunut, kiljui ja ryntäili. Hinkattiinko liikaa? Toisaalta Floralla menee hermot jo heti kun se näkeekin esteet, mutta toistoja tarvitaan. Ja millä sitä parempaa fiilistä saa kuin tekemällä paremmalla fiiliksellä. Tai yrittämällä.

Vekan treenaamisen jälkeen olivat kuitenkin omat fiilikset katossa... Veka oli loistava. Hyppy 90 senttiä, kapula 450 grammaa. Ensin hypytin pelkkää menoa narupalloa heittämällä, Veka singahteli hypyn yli. Kun se ei nähnyt, mihin pallo lensi, se pomppi jojona hyppyä edestakaisin useita kertoja peräkkäin melkein paikaltaan. Että ei ole hypyn suorittamisen kanssa probleemia... Sitten parit kapulan palautukset, jätin Vekan kapulan kanssa hypyn taakse ja kutsuin. Veka singahteli yli ihan yhtä hyvin kapulan kanssakin. Sitten heitto ja noutokäsky, hienosti menivät nämäkin koko noudot. Vinoon heittoon annoin ylimääräisen hyppykäskyn, koska Veka olisi tullut ohi, lisäkäskyllä kuitenkin koukkasi takaisin hypylle. Loistavaa Veka!

A-este oli täyskorkea, kapula mini. Juostiin yhdessä (siis Veka esteen yli ja minä ohi), sitten heitin kapulan, käskin noutaa ja juostiin yhdessä takaisin, vauhdissa pallopalkka. Monta kertaa täysin ilman mitään ongelmaa. Mitäs sitä sitten hinkkaamaan enkä halunnut saman tien vaihtaa isompaan kapulaan. Luoksetulo ja eteenmeno ja vielä vähän pallonviskelyä. Veka oli niin mukava, ja se tekee esteet oikein, ponnistaa kunnolla takaosalla, jossa sillä ponnistusvoimaa myös on. Flora ei osaa, se yrittää A:lla punnertaa itsensä etutassuilla ylös, minkä onnistumismahdollisuudet ovat aika fifty-sixty... hyppyesteeseenkin se tarttuu etutassuilla ja ponnistaa niillä, siitä hypyn kaadot.