Lauantaiaamuna Demarille treeniseurana HK. Veka aloitti hyppynoudolla. Kumotut muurinpäädyt muodostivat noin 60 senttiä korkean esteen. Veka katsoi korvat hörössä kapulan lentävän, otti kontaktia, käskyllä hyppäsi hyvin ja juoksi kapulalle, siihen sitten aina tyssää. Veka seisoo kapulalla, ottaa sen niin hitaasti ja vastahakoisesti kuin mahdollista ja lähtee sitten aivan latistuneena ja litistyneenä ravaamaan takaisin, paitsi että nyt olikin tultava laukalla kun oli este edessä. Vauhtipallopalkka. Muutamalla toistolla vahvistin paluuhyppyä ylimääräisellä hyppykäskyllä. Viimeiset toistot menivät tosi paljon paremmin, kun älysin hihkua Vekalle kehuja heti sen ottaessa kapulan, mikä tuotti välittömän reipastumisen.

Sitten agia. Katselin ja ihastelin viikolla Janita Leinosen kisavideoita. Ohjaaminen on niin kiireettömän näköistä, kun koiraa voi merkkauksilla viedä niin, että itse saa etumatkaa kiitämättä koiran kanssa kilpaa. Nyt siis kuvio: hyppy, suora kulma hypylle, suora kulma takaisinpäin putkeen ja putkesta persjätöllä jyrkkä avokulma kepeille. Persjättöön ehtimiseksi oli koira heitettävä hypylle ainakin parin metrin päästä. No Vekahan nyt heittyi sinne kuin heinäsirkka ja veti vielä joka kerta loistavat pujottelut. Hyvä Veka!

Toisena kuviona sitten revanssia tiistain pakkovalssijaakotuksesta samanlaisella asetelmalla eli putkesta hyppy takaakiertona ja kauimmaisen siivekkeen ympäri, nyt oli jatko putkeen. Meni paremmin eli Veka ei hypellyt ainakaan suoraan, mutta jaakotus vähän töksähti, tässä on tosi vaikea pitää omaa liikettä ja ilman sitähän ei Veka tykkää liikkua.

Flora aloitti kepeillä. Tosi hyvä, että voin suunnata alkuhöyryämiset tuottoisaan toimintaan ja tehdä vauhdikkaita pujotteluja. Vauhtia nimittäin oli kivasti ja virheitä ei melkein tullut :) Pari kertaa Flora aloitti väärältä puolelta, kun olin itse vasemmalla. Muuten erinomaista, myös hypyn kautta Flora haki oikein, vaikka tuli mutkasta eikä suoraan. Muutaman kerran myös jatko hypyn kautta putkeen.

Florakin kokeili hypylle heittämistä ja siitä putkeen. Lähti kyllä hypylle aika hyvinkin, mutta muutaman kerran ei mennyt loppuun asti ja useita kertoja tiputti riman. Pakkovalssijaakotusta Flora teki myös, tuli liikaa virheitä ja alkoi turhautunut HAUHAUHAUHAUHAU. Flora hyppeli selkäni takaa, vaikka yritin palkata sen pakkovalssiin ilman hyppyä. Muutaman palkkauksen jälkeen hyppy ja siivekkeen ympäri putkeen. Sinänsä ihan ok, mutta rimaa lensi taas.

Ja loppuun tietysti tottis kippopalkalla. Ööh. Flora oli ihan sukka. Annoin jopa namin siirtymästä aloitukseen. Hau hau perusasentoon. Tasamaanouto. Kipon vetovoiman vaikutuksesta Flora flänkkäsi kapulalle... sitten ravasi takaisin, istui klo 10 ja varasti perusasentoon hau hau. Kehuin silti iloisesti :) Suora pätkä seuraamista eestaas, uusin käskyn muutaman kerran Floran lähtiessä seuraamisesta pois maisemia katselemaan. Loppupätkä aika kivaa seuraamista kyllä! Kehuin Floraa, joka tutisi ja nyki paikallaan. PALKKA ja sinne lähti kuin hauki rannasta. Eli kipolla on suuri arvo, mutta ei silti vaan viittis tehdä yhtään mitään kunnolla? Onko kuitenkaan hyvä, että palkka on jossain muualla, jolloin Floralla on tuli hännän alla kiire äkkiä kentältä pois? Pitäisikö sen olla kuitenkin taskussa? Ensi kerralla se on taskussa ja nähdään, kuinka käy.