Sunnuntaiaamuna HK:n kanssa Tallilla. Kentällä oli esteitä yllin kyllin, joten aloitettiin rallailemalla Vekan kanssa vähän höntsäimprorataa. Alussa tosin oli ihan ajatustakin eli hyppy, suora putki, pitkittäinen hyppy takaakiertona pakkovalssilla, törkkäys hypylle ja siitä suoraan putkeen. Veka teki hyvin! Hyppyjä ja putkia ja puomi ja kepit ja hyppyjä ja putkia. Sitten toinen vähän suunnitellumpi kuvio mutkaputkesta neljä hyppyä kaarella eri suuntiin ja sitten suoraan hyppy takaakiertona, vaikka oli mahdollisuus ampaista sen ohi putkeen. Putkeenhan se menikin. Toisellakin yrityksellä Veka oli menossa putkeen, mutta kun jarrutin ja huusin KIERRÄ, Veka kääntyi ja tuli hypylle. Hienosti!

Loppuaika menikin tottiksen parissa. Parit seuraamispätkät, varsin mainiosti. Liikkeestä istumisetkin hyvin! Liikkeestä maahanmenossa Veka jäi taas puolitiehen, alemmas mutta kyynärpäät kuitenkin ilmaan. Tässä ja istumisessa oli sama ongelma eli kun pallopalkka oli kädessä, Veka meni saaliille ja teki asennot hitaasti vaanien, siksi ilmeisesti ei mene maahan asti vaan jää vähän ylös valmiiksi ampaisemaan pallon perään. Helppo korjata panemalla pallo piiloon. Muutamat luoksetulot vauhtipalkalla, Veka tuli hyvällä laukalla melkein loppuun asti, heitin pallon kun se oli muutaman metrin päässä. Tasamaanoudossa pari yritystä saada Veka vain innostamalla tuomaan kapula laukalla, nihkeähköä. Otettiin parit hyppynoudot 60 sentin tokohypyllä, este saakin Vekaan vauhtia, nämä olivat parempia. Hyvää tottista tehtiin :)

Flora kehiin ja kepeille. Erinomaiset pujottelut! Joitakin virheitä tuli vain aloituksessa. Flora ei mene väärään väliin vaan väärälle puolelle. Pitää siis muistaa viedä huolellisesti. Flora haki kuitenkin aloituksen hienosti oikein aika pitkältäkin takaa hyvin loivasta avokulmasta. Vähänkään umpikulman puolelta siis pyrkii väärälle puolelle. Asenne kepeillä kuitenkin 10+.

Flora tottisteli tänään ei-palkattomasti, koska en jaksa sitä huonoutta eikä suunnitelma ole selvä. Lelu taskuun ja seuraamaan, oli silti vähän huono niin että jouduin uusimaan käskyn. Kun teki hyvin, kehut ja lelulla hetsaus. Toinen pätkä ja sama juttu. Kolmannella pätkällä koko ajan hyvin, joten tästä kehut ja Flora sai iskeä leluun kiinni ja retuuttaa. Liikkeestä istuminen oli hyvä, tästä vain kehut ja jatko liikkeestä maahanmenoon, joka sekin oli hyvä. Luoksetulossa vauhtipalkka. Sitten luoksetulo ja eteentulo, eikun suoraan sivulle. Höps ja uudestaan. Floran tullessa pakitin pari askelta, näin Flora tuli nätisti eteen istumaan ja tästä lelu. Toinen samanlainen. Olipa kiva tehdä tottista!

Sitten agia. Flora kokeili samaa kuviota kuin Veka. Pakkovalssiin tuli ihan ok. Hyppyyn törkkäykseen ei toki irtoa vielä kovin hyvin. Jatko vain suoraan putkeen, tässä asetin itselleni haasteen ehtiä persjättöön, vaikka hypylle piti saattaa hiukan pidemmälle. Ehdin kuin ehdinkin! Toinenkin kuvio sama kuin Vekalla ja menikin samalla tavalla, hyppyvinkura ok, sitten Flora ensin karkasi putkeen, mutta uusinnalla jarrutti takaakiertoon. Hyvä treeni oli!