Kevyt parin tunnin ratatreeni kahdella koiralla... Demarilla SR:n kanssa. Kentällä oli valmiina kakkosten kisarata kaavioineen, joten vedettiin ensin se. Vekan kanssa heti nollana läpi. Ei ollut kyllä vaikea, jännä kohta oli vain hypyltä kurvi putkeen, siitä kurvi samalle hypylle ja tiukempi kurvi putken päällä olevalle A:lle. Tein toisen hypyn jaakotuksella, joka toimi hyvin. Hyvät kepit ja ns. kisakontaktit... Uusinnalla juoksin lujempaa ja vedätin enemmän, Vekaan tuli kyllä enemmän vauhtia.

Flora kokeili samaa, ratatreeniähän se nyt tarvitsee kun perusasiat ovat kohtuu hyvin hallinnassa ja kisata pitäisi. Flora hiippasi lähdössä, veti lentokeinun, tiputti riman ja solahti A:n sijasta sinne putkeen (mutta se oli jaakotus oli ihan ok, vaikka sitä on ehkä kerran joskus kokeiltu). Mutta muuten hyvin ja hyvät kepit, myös reippaasti mustaan putkeen. Kertailtiin vähän, mites se keinu oikein piti mennä, ja uusinnalla saatiin rata läpi vain yhdellä rimantiputuksella, se oli kurvissa eli Floralle vaikea hypätä. Rimat olivat vaihtelevasti 55–65.

Sitten rakenneltiin edellisten TamSKin kisojen maksikolmosten rataa, kentälle mahtuvaa osaa siitä. Siinähän oli kaikkea jänskää. Alussa hyppy, puomi, hyppy kurvissa ja takaaleikkauksella pituus, siitä uukkari pituuden viereiseen suoraan putkeen. Putken suu oli siis tyrkyllä hypyltä. Veka tuli kuitenkin tinkimättömästi liikkeeni mukana pituudelle, takaaleikkaus onnistui, ja Veka haki putken hyvin. Siitä keinulle, josta melkein samalla tasolla olevalle hypylle, joka tehtiin samaan suuntaan kuin keinu, ja siitä jatkettiin vastakkaiseen suuntaan. Tähän vähän puolivalssimaisuutta ja vastakädellä ottoa, Veka tuli hyvin hypylle oikeinpäin, vaikka juuri tällaisiin tapaamme hyllyttää. Hyppy suoraan, hyppy kurvissa ja U-putken kauempaan päähän. Tähän persjättö, vai oliko se valssi. Veka taisi mennä väärään päähän, lienen ollut myöhässä. Putkesta hyppy suoraan, rinnakkainen hyppy takaisinpäin ja taas vastakkaiseen suuntaan kepeille. Tämä toimi saksalaisella ihan hyvin. Kepit menivät seinää päin, ja oli vähän hankalaa kipittää vieressä kirittämässä, mutta pakko oli, muuten Veka jätti kesken. Tästä vielä uukkari A:lle ja uukkari pussiin. Tehtiin muutaman kerran ja yksittäisiä pätkiä. Yritin keinun jälkeen lähemmän siivekkeen kiertämistä valssaten, mutta en tykännyt siitä. Veka veti hyvin :) On sitä vaan kiva ohjata. 

Flora veti samaa rataa. En ensin yrittänytkään takaaleikkausta pituudelle, vaan valssasin hypyn jälkeen, jotta pääsin viemään putkelle, koska Flora ei osaa vielä näitä hakea; kun sitten yritin lähettää, se juurikin jäi pyörimään pituuden jälkeen. Keinun jälkeiseen hyppyyn Flora tarvitsi kunnon puolivalssin ja hypylle lähetyksen, muuten tuli luokse, mutta hypyn ohi. Kurvissa lensi taas rimaa. U-putki oli vaikea, en saanut persjättöä kohdalleen, vaan pikemminkin ohjasin koiraa väärään päähän vaihtamalla ohjauskättä juuri sen kohdalla. Seuraava hyppykuvio saksalaisella kyllä toimi, ja kepit olivat hyvät. Kokeiltiin myös takaaleikkausta pituudelle niin, että oli lelu pituuden jälkeen. Kyllä se sinne meni, ja sitten putkeenkin. Rimat olivat melkein kaikki 65, ja tästä saatiin ihan uusikin ongelma: Floraa alkoivat ahdistaa rimat takaakierroissa ja muissa pyörimisissä, ja se alkoi juosta niiden ali... keinu-putki-kuvion hinkkaamisesta Floralla siis kärähtivät käämit, ja tuloksena oli huutorynnimistä mihin sattuu ja rimojen ali. Laskettiin rimat 55 senttiin, jotka olivat ok. Ei se hyvin hyppää, mutta ok. Keinukin alkoi kiristää Floran hermoja, mutta tässä toimi tosi hyvin lelun jättö alastulolle. Kokonaisuutena hyvä treeni! Flora oli hyvä agikoira ja veti rataa hyvällä raivolla siihen asti, kunnes ylikuumeni saman pätkän hinkkaamisesta ilman palkkaa. Näissä pitäisi ottaa kunnon aikalisä ja kasata paketti ennen uutta yritystä. Mutta kisoissahan ei voi hinkata, joten ihan hyvä fiilis on ensi viikon kisojen suhteen :)