Lauantaiaamuna Demarille hop. Veka aloitti muutamalla luoksetulolla, kutsu maasta ja pallon viskaus koiran ollessa vain muutaman metrin päässä. Veka tuli oikein hyvällä vauhdilla, katse toki tiukasti pallokädessä. Se ei ole jumittanut lähtöön sen jälkeen, kun toko jäi ohjelmastamme pois. Kaiketi jumituksen syy silloin oli loppujen lopuksi epävarmuus, Veka ei vaan ikinä tajunnut sitä stoppia kun ensin pitää tulla ja sitten ei saa tulla.

Sitten agin pariin. Tehtiin vähän kaikenlaista, mitä kentällä nyt oli. Kontaktit hyvät! Oikein hyvät! Kepit toki hyvin. Yritin saada Vekan tiukalla kurvilla putkesta hypylle, mutta se ajautui pakkovalssiyritelmilläni useita kertoja hypyn väärälle puolella. Niistolla kyllä onnistui, ja sillä sain myös paljon paremmin etumatkaa jatkoon (parin hypyn kautta putkeen). Tein Vekalle ison okserin, jonka se ei mitenkään yllättäen rysäytti päreiksi ensimmäisellä hypyllä. Kasattiin hyppy uudestaan eikä siinä sen jälkeen ollut ongelmaa. Veka hyppää kyllä hyvin, mutta ei katso.

Kasasin Floraa varten pk-maisen hypyn kaatamalla muurin päädyt kyljelleen päällekkäin ja nostamalla vielä niiden päälle varsinaisen muurinpalan sekä irtopalikat. Korkeus oli noin 90 senttiä. Kun se nyt oli siinä, Vekakin sai kokeilla. Veka ei tajuu... juoksenteli ympäriinsä, kun yritin lähettää esteen yli. Eihän se sinne irronnut. Vähensin korkeutta ja juoksin mukana, näin Veka hyppäsi. Muurinpala lisää ja edelleen hyvin. Reunoihin palikat ja hyvin. Keskimmäiset palikat Veka tiputti pari kertaa, mutta hyppäsi kyllä reippaasti ja takakoivet suorana. Hyvä alku ainakin metriselle!

Flora lämppäsi vetämällä vähän A:ta ja putkia. Hyvin. Sitten KEPIT. Olin vetänyt keppien puoliskot toisistaan erilleen niin, että ne olivat peräkkäin noin metrin välillä. Ei siis yhtään verkkoa. Palkkasin Floran pujottelusta heittämällä makkarapalan kummankin pätkän jälkeen, keskellä lähetin sen toiselle pätkällä heti kun palkka oli syöty. Flora pujotteli monta kertaa hienosti ilman yhtään virhettä! Loistavaa! Ehkä hieman uhkarohkeasti vedin sitten kepit yhteen. Nyt kokonaiset kepit ilman verkkoja eikä yhtään virhettä! Mahtavaa! Jotain on pienessä pilkullisessa päässä loksahtanut kohdalleen. Tehtiin muutama toisto, yhdellä Flora skippasi toiseksi viimeisen välin, mutta uusinnalla meni oikein. Viimeisestä lelupalkka. Hyvä Flora :)

Sitten isolle hypylle. Palikat pois, kippo targetiksi ja sinne makkaraa. Flora juoksi lähetettynä suoraan esteen ohi makkaran luo. Nauroin ahnimukselle ja menin itse targetia vahtimaan. Taas ohi ja nyt ei saanut makkaraa, joten sen enempää ei Flora ohitellut, vaan lopuilla toistoilla hyppeli. Pari hyppyä ilman palikoita eli noin 80 sentissä, sitten palikat paikoilleen. Muutamalla toistolla putosi yksi palikka, viimeisellä pysyivät. Sinänsä en esteen koskettamisesta välitä, mutta Floran tapa tarrata esteestä kiinni ja vetää se nurin pitäisi saada pois, ja siinä toivon apua tassun alta lipeävistä ja lentävistä palikoista. Tekniikkaa ei jäädä hinkkaamaan, olkoon huono kun hyppyjä tulee niin vähän.

Viimeiseksi kissanruoka kippoon ja kentälle. Otettiin vain kokonainen luoksetulo. Flora lähti seuraamaan huonosti, mutta maahanmeno ja luoksetulon vauhti olivat hyvät. Punki taas sivulle, vaikka annoin käsiavunkin. Sivulle, kehut ja PALKKA. No tässä ainakin toimi kuten ajattelin se, että vauhtiliike reipastutti Floran. Sen päälle ensi kerralla vähän seuraamista. Onhan meillä puoli vuotta aikaa treenata... collieiden pk-mestaruudet ovat lokakuun alussa. Sitä ennen lähdetään kisaamaan agissa, vaikka heti :)