Maanantai. Kotona käpsyttelyä. Veka kokeili luoksetuloa ja noutoa niin, että pudotin palkkanameja (Korpelan paahdetut broilerikuutiot, nam) suustani, mutta pallo on tähän parempi, koska eteentulo on niin vaikea. Floralle suupalkat toimivat, koska kädestä annetut namit saavat sen kiemurtelemaan käsien ympärillä milloin mihinkin päin. Ja Floran kanssa ei sisällä leikitä... Kaivettiin myös tasapainotyyny esiin ja tasapainoiltiin takatassut tyynyllä sekä nosteltiin vähän ristikkäisiä tassuja.

Tiistai. Vekalla oli vähän kaksijakoiset agitreenit. Ensin se oli ihan paska ja sitten se oli ihan loistava :D Ensimmäinen harjoitus oli suoralle irtoaminen. Suoralla oli muuri, okseri, pituus ja rengas peräkkäin. Arvelin, että okserin rima lentää ensimmäisellä otoksella, mutta ei kai tässä sen kummempaa. Vaan olihan siinä sitä kummempaa sitten. Jätettiin pallo renkaan taakse, yritin lähettää Vekaa suoralle hyppykäskyllä. Se hyppäsi aloitushypyn ja lähti putkeen. Kahdesti. Kun se saatiin suoralle, se hyppäsi aloitushypyn ja kiersi kaikki muut esteet. Noin kymmenen kertaa. Sekä alusta lähetyksellä että lopusta kutsumalla että vieressä juoksemalla. Mitä hemmettiä... kävi tietysti mielessä, olisiko Veka vältellyt hyppäämistä, mutta: useita kertoja näin Vekan linjaavan esteen ohi ja koukkaavan kuitenkin takaisin suorittamaan sen, kun rääkäisin HYPPY. Eli Veka oli sitä mieltä, että este per hyppykäsky. Se ei vaan TAJUNNUT koko suoran suorittamista, ja kun tuli virheitä ja aloin hiukan hikeentyä, Veka lähti entistä enemmän flänkkäämään. Tätä en taas tajunnut itse, koska Veka yleensä suorittaa esteitä pelkällä ohjauksella mitään huutelematta. Mutta se ei näköjään koske suoralle irtoamista.

Toisessa harjoituksessa oli kaksi hyppyä rinnakkain: yksi hyppy suoraan ja toinen takaisinpäin. Koira jätettiin lähtöön ja fokusoitiin ykköshyppyyn, itse piti sijoittua kakkoshypyn eteen, sieltä paikaltaan törkätä koira ykköshypylle ja vetää kakkoshypylle lähtien saman tien liikkumaan jatkoon eli kolmannen hypyn kautta putki ja pitkä väli kepeille. Ehdittiin kaksi otosta, molemmilla koko pätkä läpi sulavasti oikein ilman mitään kupruja. Fokusointiin riitti se, että tuijotin ja ajattelin ykköshypyn rimaa, Veka suuntautui täysin hyppyyn ja lähti varmasti. Putken jälkeen vähän jarrua ja keppikäsky, jäin taakse ja Veka haki oikein. Toisella kerralla alku vielä parempi, jäin kauemmas kakkoshypyn ulomman siivekkeen tasalle. Eli tällaiset kyyläykset ja kiepahtelut Veka kyllä hanskaa, vaikka suoraan juokseminen ei onnistu...

Keskiviikko. Hipsuteltiin kotona jotain. Vekalle muutamat luoksetulot pallo leuan alla, hyvin. Noutoja samaan tyyliin, ei niin hyvin, on se vaan niin surkia kapulan kanssa vieläkin. Sitten takatassut tasapainotyynylle ja etutassuja ylös, ihan hyvin. Ristikkäisten tassujen nostelut tehtiin myös. Flora teki luoksetulot ja noudot taas suusta pudotetuilla palkoilla. Tasapainotyynyä lähestyttäessä Flora heitti heti takatassunsa tyynylle ja ANNA NANNAA NYT. Etutassuja se nosteli itse kun koskin tassuun. Ristikkäisten tassujen nostelussa myös tassut nousivat hyvin.

Torstai. Tallille, myöhässä, ilman avainta, reissuun lähdössä. Jooh. Veka harjoitteli yllättäen suoraa: hyppy, rengas ja hyppy. Samoin kuin tiistaina eli ilman hyppykäskyä ei hypännyt mutta käskyllä kyllä sulavat hypyt kisarimoilla eli mistään jumista ei ole kysymys. Mutta näillä sitten mentiin että lähden juoksemaan mukana ja huutelen hyppyjä, tämähän se sovellus radallakin on eikä se, että pönötän paikallani suoran alkupäässä. Tämän jälkeen pari keppien haut reilussa avokulmassa putkesta ja parit hyppyserpentiinit putkeen. Näissä tokikaan ei ongelmaa!

Flora aloitti renkaalla, joka oli viimeksi vaikea eli sitä pitäisi muistaa tehdä. Rengasta eri variaatioina hypyiltä ja putkesta, lelun riepomista. Flora oli erinomainen! Pari kertaa sivusta oikealle kaartaessaan (kankeampi puoli), mutta muuten ei virheitä eikä ämpyilyä, loistavaa :) Puolikkaat kepit tehtiin viisi kertaa – kokonaan ilman verkkoja oikein! Aivan mahtavaa tämäkin. Muutama päällejuoksuhyppy ja leluun rouskis, tämäkin hienosti :)

Sitten loppupalkka kippoon ja tottikseen... tämä oli sitten sitäkin huonompi. Flora piti kovaa hermovonkunaa tauotta maahanmenoon asti. Luoksetulossa punki taas vähän sivuun. Ölinämölinäsiirtymä ja seuraamista muutama metri, joka oli yllättäen tosi hyvä pätkä, joten tästä oli hyvä päästää palkalle. Eli taktiikkana nyt alkuun vauhtiliike (luoksetulo, noudot, eteenmeno), joista Flora nousee, ja viimeisenä vaikein eli seuraaminen ja siitä palkka, koska seuraaminen on nyt monesti ollut heti alkuun, palkatta ja tosi huono eli siitäkin tulee koiralle kaava että tästä yökötyksestä ei edes palkkaa tule. Alku oli luokaton, mutta ämpyilin tässä myös itse, pitäisi katsoa ensin tarkkaan lähtöpaikka ja suunnat ja mennä reippaasti.