Sunnuntaina Tallille. Rakentelin jonkun koirablogistin postaaman treeniratasen puolikkaan (kiitos vaan lainasta), kymmenen estettä. Kaksi hyppyä suoraan, putken ja hypyn välistä hyppy suorassa kulmassa, vierekkäisen hypyn kautta takaisin ja putkeen, siitä vierekkäiset hypyt uukkarina ja taas hypyn ja putken välistä kauimmainen hyppy, hyppyjen välistä takaisin ja putken toisen pään ja hypyn välistä hyppy ja kurvi kepeille. Vaikeutena siis kuljettaa koira esteiden välistä. Vekan kanssa onnistuttiin kyllä, mutta ei ihan heti, se hakee sen verran aktiivisesti esteitä eikä oikein pysy hallussa. Mutta ei mitään vääntöä tullut, vaan muutamalla uusinnalla sujuvasti! Floran kanssa piti tehdä tästä vain helpottettuja osia, mutta päädyimme loppujen lopuksi vetämään koko pätkän viimeiselle hypylle asti (kepit olisivat toki olleet liikaa), kun kulki niin hyvin. Flora tuli yllättävän hyvin mukana esteiden välissä, kun ohjaus vain oli selvä.

Veka teki vauhtiluoksetulon hyvin, sitten piti tehdä vauhtinouto toiseen suuntaan. Matkaa ei saanut tarpeeksi, ravilla tuli, ei auttanut kannustuskaan. Millä sen saisi laukkaan kapulan kanssa? Juoksemalla itse! No, karu totuushan on, että kun juoksen niin lujaa kuin pääsen, Veka tulee samaa vauhtia varsin komealla vetävällä ravilla... sain sen muutaman kerran laukkaan, josta heti pallopalkka. En jaksanut juosta enempää, joten kokeilin lähetellä Vekaa esteille. Yksi hyppy kapulan kanssa, mutta ei kahta, vaan tiputti kapulan. Uusiksi vaan. En hikeentynyt yhtään, mutta Veka alkoi jo litistellä korviaan. Kaksi hyppyä, putki ja hyppy kapula tehtiin muutaman kerran ja tässähän sitä vauhtia oli kivasti.

Sitten vielä muurista eilisen tyyliin kasaamani hyppyhärveli, jolla oli korkeutta himppasen alle metri. Ensin matalampana ilman palikoita kaksi hyppyä, sitten palikoiden kera kaksi hyppyä. Nyt jätettiin pallo esteen taakse ja Veka meni itse lähettämällä, ei tarvinnut juosta mukana. Ja hyvin menikin! Joka toistolla suoraan esteelle ja sulavasti koskettamatta yli! Vau! Hyvä Veka!

Flora siis aloitti radalla ja riehui lelun kanssa järkeä vailla. Sitten kepeille, kokonaiset kepit ilman apuvälineitä. Panin päähän kipon targetiksi, mutta Florahan varasti sinne ja jätti puolet kepeistä pujottelematta... eli tehtiin taas niin, että palkkanami tuli targetilta, mutta tiputin sen sinne vasta kun näin, että meni oikein. Ensin Flora huuteli ja sinkoili mihin sattuu, mutta rauhassa kun mentiin niin ei ollut ongelmaa :) Viimeisellä lelupalkka.

Isoa hyppyä... juu ei ollut Flora menossa yli. Kävi esteen edessä steppailemassa ja varasti sitten ohi targetille. Otin palikat pois ja menin targetille. Nyt Flora pääsi yli, kaksi kertaa. Palikat päälle ja muutama hyppy, kerran Flora rymäytti koko muurinpalan alas, muuten vain palikoita. Phuaah. Otettiin vielä ilman palikoita muutama meno targetille ja siitä vähän sivussa olevalle noutokapulalle, jonka Flora toi esteen ohi ja sai lelupalkkaa. Hyvin tuli nyt ohi reippaalla laukalla.

Viimeisenä ohjelmanumerona kippopalkkatottis. Pienesti (heh) kiljahdellen aloitukseen ja heti maahan. Luoksetulokutsulla Flora kääntyi ympäri ja lähti kipolle! Possu! Rääkäisin FLORA! TÄNNE! ja Flora onneksi lähtikin tulemaan. Tulikin hyvällä vauhdilla ja suoraan sivulle käsiavusta huolimatta. Pitää varmaan alkaa antaa käsiavun lisäksi nami tässä. Kehut ja Flora oli taas lähdössä kipolle. Hau hau perusasentoon ja seuraamista, nyt oli kyllä täpäkkä nätti seuraaminen. Pieni pätkä suoraa, pysähdys, kehut, PALKKA. Flora pinkoi kipolle.