Veka sai eilen hieronnan. Iloksemme kinttujumista ei ollut enää tietoakaan :) Veka oli niin notkea, vetreä ja liikkuvainen, että sai hierojalta luvan treenailla kevyesti jo tänään. Joten Demarille mars! Viikolla ei olekaan tehty kuin keittiöluoksetuloja ja naminheittelyjättäviä.

Olimme vähän aikaisessa, joten odotellessa tein Vekan kanssa luoksetulon ja noudon eteentuloa. Koira maahan, pari askelta taaksepäin, kutsu ja pallon tiputus leuan alta. Veka teki erinomaisesti! Tuli vikkelästi ihan liki. Pallon nappaaminen veti sitä vielä kiipimään hiukan ylös palkkasanalla. Noutokapulan kanssa ei sitten ihan niin hyvin, inhottava kapula latisti Vekaa. Mutta ihan ok silti, en korjaillut lähemmäs vaan palkkaa heti irrotuksesta.

Sitten liitelemään. Iloinen hyvänmielen treeni Vekalla :) Säädin kaikki rimat 45 senttiin eikä Veka niitä tiputellutkaan muuten kuin muutaman kerran räpeltäessäni ohjauksen kanssa, ja hyppeli vielä ylimääräiset hypyt tieltään palloa hakiessa. Tehtiin vähän mitä sattuu, kaikki kontaktit kerran, nämä ok. Kepit kerran ihan älyttömässä kulmassa, loistavasti! Veka on viime aikoina vetänyt hienoja keppikulmia, hyvä kierre päällä. Muuten tehtiin vain putkia ja hyppyjä, pieniä kiharaisia kuvioita, ei täysillä päästelemistä, ja kaikki onnistui kivasti. Muun muassa hypyltä edessä olevan putken sijasta uukkari tulosuuntaan ponnistuspaikan merkkauksella hyvin. Kerro koiralle ajoissa...

Floralle nostin rimat 55 senttiin, myös pituus ja muuri olivat täysikokoiset. Älysin juuri, että se on tehnyt aina vain matalilla sekalaisilla rimoilla ja kiinnostukseni kisoja kohtaan kasvaa koko ajan eikä Flora ole mikään hyppymasiina... joten tänään lenteli kaikkia esteiden irtoavia osia. Ei nyt kamalasti kuitenkaan eikä Flora yrittänyt yhtään vältellä tai alittaa esteitä. Eli lisää kunnon rimoja! Lähinnä Floralle tuottivat vaikeuksia hankalammat kulmat ja huonot ohjaukset. Alkuun siis vedettiin sekalaisia helppoja ratapätkiä, kivasti meni ja varsinkin kivasti kontakteille Flora pysähtyi ja lähti vasta luvalla, vaikka muuten höyrysi ja rynni kiljuen menemään.

Sitten tietysti keppejä. Vanha ystävämme puolikas kepistö ekalla ja vikalla verkolla. Panin nyt targettikipon, mutta jouduin kyllä pitämään makkarat hallussani ja tiputtamaan ne kippoon vasta onnistuneesta suorituksesta, muuten Flora oikoi kipolle. Toistot tyhjälle kipolle siis hyvin. Sitten viimeinen verkko pois... ja nyt mentiin oikein! Jes! Flora ei oikonut yhtään vasemmalla puolella  ja vain pari kertaa nyt jostain syystä oikealla. Yritin olla virheille mahdollisimman neutraali. Kun tämä meni niin kertakaikkisen hyvin, uskalsin kokeilla ottaa ensimmäisenkin verkon pois... ja tämäkin onnistui! Eli puolikas pujottelu kokonaan ilman verkkoja! Mahtavaa! Ehkä yksi moka ja toistoja kuitenkin useampi. Hyvä tyttö Flora :)

Sitten tottiksen pariin niin saatiin ne onnistumisen tunteet nollattua... Yritettiin siis jättäviä ja eiväthän ne onnistuneet. Maahanmenot kyllä, mutta istuminen meni seisomiseksi todella sitkeästi. Onnistui vain reippaalla vartaloavulla. Ja Flora tietysti hermostui, mikä laskee onnistumisen mahdollisuuksia aina entisestään. Vähän luoksetulon ja noudon eteentuloja, ok. Sitten oli viimeisen ohjelmanumeron aika eli kissanruokapurkkipalkan jättö kassille ja muutama liike kisamaisesti. Tässä olimme tosi huonoja. Flora hermostui seuraamaan lähdöstä heti niin, ettei pystynyt seuraamaan yhtään. Ihan kuin se olisi yhtäkkiä paineistunut ihan järjiltään. Edes pieni pätkä vähän näytti seuraamiselta, joten tästä poikki ja kehut. Luoksetulossa Flora ei ensin edes lähtenyt, sitten tuli suoraan sivulle. Kisamaisessa ei pitäisi, mutta en pystynyt olemaan uusimatta tätä. Toinen yritys oli jo paljon parempi. Pienellä käsimerkkiavulla Flora tuli hienosti eteen, siitä sivulle. Tästä ihan vilpittömät kehut ja Flora karkasi jo palkalle. Kutsuin takaisin ja tehtiin vielä tasamaanouto, tässä käsiapu luovutukseen, jotta se oli ok. Sitten palkka! Harmittavan surkea vire heti kun kiusattiin pientä koiraparkaa inhottavalla tottiksella. Kokonaisuutena kuitenkin taidettiin jäädä treenistä plussan puolelle.