Viikolla kotitottishissuttelut. Keittiöluoksetulot ok, näissä ei oikeastaan ole tarkoituskaan edistyä vaan saada toistoja toistoja toistoja. Jättävät nyt peräkkäisinä koejärjestyksessä istu-maahan-seiso, Flora teki kaikki oikein ja Vekakin melkein, ensin se pyrki maahanmenon sijasta jäämään puoliväliin, miksi? Noudon luovutus Floralla ok, Vekalle annoin kapulaa ja pakittelin, tämä hyvä.

Lauantaina Tallille. Veka yritti noutaa. Jätin sen noutokapulan kanssa paikoilleen ja... ai se hipsikin perään. Käskin sen sitten ODOTTAA, mikä tietysti laimensi palautusvauhtia. Palkkasin kuitenkin hitaastakin laukasta kun kriteeri kerran on laukka ja siitä pidetään kiinni. En usko, että nopeaksi saan sitä koskaan. Entäs kun kapula heitetään? Pidin Vekaa rinnan ympäri kiinni, heitin ja hihkaisin käskyn päästäen samalla irti. Kapulallehan Veka menee kyllä hyvin kun se on saalis. Palautuksenkin ehdin palkata laukasta, hyvä. Sitten muutama hyppynouto 50 sentin tokoesteellä, kokonaisena liikkeenä muuten mutta vauhtipalkka palautuksesta. Veka hyppäsi ja meni kapulalle hyvin, mutta taas ravilla takaisin esteelle asti, palkkasin kun tuli laukassa vielä askeleen paluuhypyn jälkeen.

Sitten vähän sekalaista agia... tehtiin, mitä kentällä oli. Rimat olivat medikoirien jäljiltä juuri sopivat. Kaikki kontaktit ok! Puomi ei meinannut löytyä kun vieressä oli putki, yritin "ottaa vastakädellä haltuun", Vekahan ei oikein kädellä haltuun tule... mutta liikkeen suuntaan tulee ja jarrutukseen reagoi. Improvisoin sitten pieniä hyppykuvioita, kaikki meni aika hyvin kun vain ohjaus on ajoissa. Kiva treeni oli!

Ja Flora... voi Flora Floranen. Näitä treenejä, joiden jälkeen kotiin tullessa tarvitsee lasillisen omia hermoja tasaamaan. Aloitettiin neljän hypyn suoralla, Flora pinkoi täysiä leluun kiinni, tänään sai farkunlahje kyytiä. Sitten asiaan ja kepeille, joita hinkattinkin puolet ajasta. Puolikkaat kepit, verkot aloituksessa ja toiseksi viimeisessä kepissä. Ei mitään ongelmaa. Sitten alettiin vekslata viimeistä verkkoa pois ja takaisin. Kun ilman sitä ei onnistu ja sen kanssa onnistuu aina, voisiko sitä poistamisen sijasta yrittää häivyttää? Kokeilin irrottaa verkon ja jättää sen toiseksi viimeisen kepin viereen niin että ensin välissä oli pieni rako, sitten vähän isompi ja sitä rataa. No Florahan huomasi että tässä on rako, josta pääsee eikä tarvitse pujotella, joten se työnsi kuonollaan verkon pois ja oikaisi. Kun verkko oli irti mutta kiinni kepissä, Flora pujotteli, mutta jos välissä oli kuononmentävä rako, se tuli siitä kuono edellä. Ei voinut mitään. Ei vaan mitään. Pari toistoa verkko kiinni ja se siitä.

Sitten Flora kokeili vetää rataa, ei ihan kisapituista mutta kuitenkin tähänastinen ennätys 15 estettä. Olisi varmasti mennyt vielä toisen mokoman perään, sehän kuumenee jo lähdöstä niin että höyry nousee korvista ja pinkoo kiljuen menemään. Lelu jätettiin lähtöön, alkuhyppysuora oli toiseen suuntaan loppuhyppysuora, jolle Flora irtosi hienosti! Kontakteilla kävin antamassa namia, loistavasti stoppasi vaikka vauhtia oli! Keinullakaan ei ole aikoihin ollut mitään hissuttelua. Sitten tehtiin pienempiä pätkiä. Rengas oli ongelma, sitä ei ole hetkeen tehty ja Flora yritti sivusta. Meni sitten pari kertaa uusimalla. Hyppysuoralta hyppy silmukkana etuviistossa ja putkeen – Flora katosi selkäni taakse ja ympäri, rynni A:lle, ei vaan tippaakaan katsonut ohjausta. Jotenkin saatiin sitten tämä menemään.

Sitten olikin kivasti pari minuuttia aikaa tehdä aikomani kisamainen tottisharjoitus... otin herkkupurkin kassista, jätettiin se kassin viereen ja mentiin takaisin kentälle. Flora yritti karkailla esteille ja hermostui kun oli pakko tulla sivulle. Teki kuitenkin aika nätin seuraamispätkän! Tästä ns. kisapalkka eli kehut, joista Flora kökötti luimussa katsellen palkkapurkin suuntaan. Sitten tasamaanouto. Surkea palautus, mutta liike loppuun, kehut ja palkalle hop! Tämä näyttää nyt oikealta suunnalta kisamaiseen treeniin.