Oltiin Floran kanssa taas agikouluttajien kurssikoirakkona. Olimme vähän myöhässä ja kipitimme ovelta suoraan radalle. Ratapätkällä oli hyppy, hyppy valssilla, toinen hyppy valssilla, hyppy ja putkeen, persjättö ja kaksi hyppyä suoraan. Valssiharjoitus siis, yksi askel osoittaen koiralle ponnistuspaikka, toisella käännös, kolmannella seuraavaa estettä kohti. Flora meni hyvin ja se meni aika lujaa! Valssini olivat ainakin riittävän hyviä. Maalissa Flora repi lelua ihan raivona ja oli sen jälkeen oikein täysjärkisen ja hyväntuulisen näköinen :)

Toisessa harjoituksessa hyppy, hyppy takaakiertovalssilla ja toiseen suuntaan, hyppy, hyppy viskileikkauksella, putkeen ja vielä pari hyppyä. Tai näin ratanen minulle esiteltiin. Flora kiepahti viskileikkaushypyllä väärään suuntaan. Meille palautteen antamisesta vastannut kurssilainen neuvoi kierrättämään koiran kakkoshypyllä kauemman sijasta lähemmän siivekkeen ympäri ja juoksemaan vain suoraa linjaa viskileikkaushypylle, törkkäämään koiran sille ja vetämään sen mukaan (helposti oman liikkeen suuntaan) putkelle. Kakkoshypyllä Flora irtosi nihkeästi takaakiertoon, ei oikein osaa vielä. Jatko oli kuitenkin paljon parempi tällä taktiikalla. Taas revittiin lelua hirveällä ärinällä.

Kolmannella ratapätkällä ohjaaja juoksi suoraa linjaa ja kummallekin sivulle jäi kaksi rinnakkaista hyppyä. Ne ohjattiin kaikki persjätöin, sitten takaaleikkauksin. Persjätöillä onnistui heti. Takaaleikkauksilla ei taidettu saada kertaakaan kaikkia neljää tehtyä... kun ei irtoo niin ei irtoo. Lelupalkkaa.

Viimeiseksi tehtiin vielä yksittäin vähän keinua. Vuoroa odotellessa heittelin Floralle makkaroita harjoittelemalla yhdellä hypyllä saksalaista, joka meni hyvin. Sitten huomasin vieressä kepit ja ajattelin, että jos ihan pikkuisen vaan kokeiltaisiin suorilta kokonaan ilman verkkoja tai mitään... tällä kertaa ahneella oli kuitenkin makkarainen loppu, Flora nimittäin pujotteli monta kertaa koko puolikkaan kepistön oikein ilman apuvälineitä! Muutama moka, mutta reippaasti vaan alusta ja oikein. Ihanaa :) Heittelin makkaroita palkaksi, viimeisellä lelupalkka. Heti lelun nähdessään Flora kohelsi enemmän.

Keinulla kurssilaiset toimivat appareina ja astuivat keinun nousupään päälle koiran kiivetessä ylös. Ideana oli, että koira juoksee nopeasti loppuun, odottaa keinun pään osuvan maahan ja juoksee pois. Florahan on tehnyt keinun maastoutumalla puolivälin jälkeen odottamaan laskeutumista heti kun keinu liikkuu. Nyt katsottu tapa olisi nopeampi. Opetteluun tarvitaan kuitenkin appari.

Olipa kivaa, Flora oli niin iloinen ja reipas koko ajan :) Sillä oli hyvä päivä ja se toimi hyvin. Ehkä Florasta tulisi hyvä agikoira. Näin sitä ainakin luulee aina näin hyvin menneiden agiliitelyjen jälkeen...