Keskiviikkona keittiöluoksetuloja eli eteentulon ja siitä sivulletulon hinkuttamista. Hyvin. Ei siis hinkutettu liikaa eli Veka saa jäädä edessä vähän väljäksi, ettei ala ahistaa, ja Flora saa tulla sivulle vähän liian eteen, koska ei nyt vaan pystyjaksakiinnosta se hinkutus. Torstaina noutoa, Flora nosti kapulan lattialta ja toi hyvin. Veka nosti niin onnettomana, että annoin taas kapulan suoraan sen suuhun ja pakittelin, näin se tulee paljon reippaammin.

Lauantaina päästiin ihan hallitreeniin asti! Veka eka. Aloitin heittelemällä noutokapulaa ja havaitsin, ettei se vieläkään toimi, löntystellenhän se sielä tulee. Joten jätin Vekan kapula suussa odottamaan ja hölkkäsin niin pitkälle kuin hallissa pääsi. Tämä toimii tosi hyvin, Veka menee tavallaan saaliille mutta ei saalisjumiin vaan hytkyy valmiina odottaen, koska saa lähteä, ja sittenhän se lähtee lujaa. Ei nyt mitään täyttä vauhtia mutta hyvää laukkaa. Vähän yli puolivälin jes! ja pallo.

Sitten agin pariin, A:ta hyppyjen välissä eli ns. radalla. Voi että olin onnellinen, Veka teki mielettömän hienot kontaktit! Joka kerta himmaamatta 2o/2o ja pysyi skarppina! Ihanaa. Varmaan treenitauko on auttanut. Taukohan ei juurikaan auta tekniseen osaamiseen, mutta henkisiin jumeihin kyllä. Ei sitten hinkattu näitä liikaa kun meni niin hyvin :)

Sitten vielä jotain muutaman esteen ohjaustekniikkapätkiä sen mukaan, mitä kentällä sattui olemaan. Pyrin työstämään näitä meidän vaikeuksia eli mihin suuntaan hypätään... Putkien välissä hyppy näin päin ja noin päin onnistui. Toisin päin pakkovalssilla, ja kun Veka pyrki putken sijasta A:lle, tein putkellekin pakkovalssin, en tiedä voiko näin tehdä mutta tein nyt kuitenkin, ja Veka meni putkeen. Loppuun hyppyhässäkkää, kaksi vierekkäistä hyppyä takaakiertoina, sitten takaakierto ja suoraan. Veka tuli taas takaakierrosta pois, jos liikuin liian aikaisin. Muuten kaikki toimi, kun vain ajoitus oli kohdallaan. Tarkkaa on, ei saa olla myöhässä eikä ajoissa. Tosi hyvä fiilis jäi treenistä!

Florakin oli hyvä. Aloitettiin kisamaisella tottiksella. Tai jotain sinne päin. Eli perusasentoon ja tiputin motskun selkäni taakse. Pieni pätkä seuraamista ja kehut, sitten Flora sai pinkaista hakemaan motskun. Tästä tehtiin eri variaatioita eli palkkaus heti perusasennosta tai yhden tai kahden seuraamispätkän jälkeen. Ideana siis palkattomuustreeni kovasti palkassa kiinni jumittavalle Floralle. Saapi nähdä, päästäänkö tällä eteenpäin. Ainakin alkoi hyvin, Flora teki reippaasti eikä jumittanut taakse jääneeseen motskuun.

Sitten agia. Keppejä tehtiin puolikkaina, koska vain toinen puolikas oli kentällä enkä jaksanut kantaa toista puolikasta :) Mutta tämä oli kyllä ihan hyvä juttu. Panin joka väliin verkot, sitten kahden toiston jälkeen otin aina yhden verkon pois lukuun ottamatta ensimmäistä. Hyvin meni, kunnes viimeisen välin verkko lähti, Flora ei vain hahmottanut, vaan skippasi yhden välin. Verkkoa vekslattiin takaisin ja pois, lopetettiin onnistuneeseen toistoon.

Kontakteja. Ajattelin ääneen "tehtäiskös sitten vähän kontakteja", ja Flora höristi korvansa ja kipitti A:lle heittäen takakoipensa kontaktille :) Parin hypyn kautta A:lle, nappulapalkkaa kontaktille, sitten kutsu ja motskupalkka joko suoraan tai hypyn/hyppyjen kautta. Jostain syystä toiseen suuntaan meni tosi hyvin, mutta toiseen suuntaan Flora tuli läpi monta kertaa?? Höpsis ja Flora meni vähän nolona kontaktille takaisin, eli tietää kyllä. Korjaamisesta kehut. Mentiin sitten niin, että tulin hitaammin vierellä enkä pinkonut eteen, näin meni oikein. Puomilla Flora himmaili, ensimmäisellä kerralla oli vaikeaa kun joku oli jättänyt alastulolle targetin – tiskirätin! En kyllä epähygieenisempää targetia keksi kuin tiskirätti... Odotin vain, että tassut olivat maassa, sitten palkkaa. Mikähän tuossa puomissa on kun koirat jäävät kontaktin yläpuolella haaveilemaan ja on niin vaikeaa tulla alas. Ei se Floralta kyllä silti kauan kestänyt. Kokonaisuudessaan tosi hyvä treeni!