Sunnuntai-iltapäivä ja Floran kanssa Tallilla. Aloitettiin taas seurailulla palkka jätettynä treenikassille (mahtavan katu-uskottava kahvipakettikassi). No Florahan nyt siis huuteli aika paljon. Tarkkaan sanottuna se volisi ilman hetkenkään taukoa. (Sehän on Tallilla aina vähän huonompi.) Olen kummankin lajin treeneissä tehnyt ensin tottikset/tokot pois alta ja sitten päästään agin pariin. Vekan kanssa ok. Mutta Florallahan menee alku aina huutamiseen ja höyryämiseen... enkö viime talven hallitreeneissä aina aluksi riehuttanut siitä pahimmat höyryt veks niin että se pystyi keskittymään hommiin? Näin taisin tehdä, ja näin taidan tehdä vastedes. Nyt sitten meni vähän äänekkäästi tämä osio. Muuten ok.

Kepit! Ilo ja onni! Verkotin samoin kuin eilen eli puolikkaissa kepeissä ensimmäinen ja viimeinen verkko paikallaan vasemmalla puolella. Tehtiin ehkä puoli tusinaa kertaa eikä yhtään virhettä! Sitten rohkenin poistaa viimeisen verkon ja tehtiin vielä neljä kertaa ILMAN YHTÄÄN VIRHETTÄ! Eikä mitään käsiapuja tai ohjausta, Flora teki ihan itse ja hyvällä vauhdilla! Heitin melkein volttia ja kärrynpyörää. Enkä uskaltanut ottaa enää yhtään kertaa. Ihanaa, että tässäkin tulee edistystä – Flora voisi jo vetää ykkösluokan rataa, jos kepukat olisivat hallussa.

Kontakteista A hypyn ja putken välissä, keinu pussin ja hypyn välissä. Hienot kontaktit! Pysähdys, kehu ja nameja, sitten menin seuraavan esteen taakse ja kutsuin sieltä. Keinukin oli nyt tosi hyvä. Himpun verran vaikeuksia oli kyllä osua seuraavalle esteelle, tätä lisää treeniin eli kontakteja pidemmälle radalle.

Sitten helppoa vauhtipätkää, tosi hyvin! Flora pysyi lähdössä, hyppi hyvin (medirimoja), haki putket, ei mitään häikkää. Kisapituistakin rataa voisi ehkä jo kokeilla.

Ohjaustekniikkaosiossa jaakotus, onnistui heti ihan itsestään?? Miten tämä on mahdollista? No ei kyllä ihan siivekettä nuollen mennyt, mut eniveis...

Sitten vielä vähän tottista, palattiin seurailuun jätetyllä palkalla. Seuraaminen oli aika huonoa, mutta Flora tuli mukana eikä pomppinut karkuun kun taputtelin sitä kehuessa. Ei kyllä leikkinyt kauhean hyvin, haki motskun ja jäi vähän ihmettelemään. Eilen lopussa jätetty ruokapurkki nosti kyllä virettä enemmän, miksi ruokapalkka nostaa nyt enemmän kuin leikkipalkka? Mutta jos se on purkki niin se on purkki...

Vielä pari vauhtiluoksetuloa ja noudon palautusta, nämä ok. Aikaa oli vielä, joten kannoin kentälle tokoesteen ja kasasin lautoja metriin. Jätin Floran ja kapulan esteen taakse suurin piirtein siihen, miten vinoon heittäisin kapulan esteen taakse, jotta koiralla olisi suora linja esteen ohi. Sitten joku kolme toistoa noudon palautusta. Flora tuli reippaasti suoraan ohi, hyvä hyvä. Jatkossa siis erikseen menohyppy targetille ja palautus kuten tasamaanoudon palautusta on tehty, sitten yhteen kun kumpikin sujuu erikseen, mutta todennäköisesti vasta kun päästään treenaamaan ulkona.