Vekan tiistaiagit. Kouluttamassa oli vieraileva tähti koulutusohjaajakurssilta. Ennakoivia valsseja jonkinlaisessa hyppyneliössä. Oikein onnistunut harjoitus! Veka hyppeli hyvin eikä yhtään kopistellut rimoja, tiputtamisesta puhumattakaan.

Loppuun jäi aikaa ja piti improvisoida. Halusin kokeilla kaksi hyppyä suoraan, sitten takaisinpäin kahden hypyn välistä ja kolmas edelliseen suorassa kulmassa oleva hyppy itsestä poispäin. Välistäveto siis. Arvelin, että Veka ei tule vaan pitää hajurakoa ja ajautuu hypyn taakse, yksi näitä meidän kompastuskiviämme. No kyllä se tuli ja hyppäsi oikeaan suuntaan. Haltuunotolla aika kankea, puolivalssilla selvästi parempi. Sellainen puolivillainen haltuunottonen on vaan se, mikä minulta yleensä ensimmäisenä tulee... Kouluttajan neuvo oli että kun koiran mukavuusalue on iso niin pitää vaan sijoittua niin, että pysyy sen ulkopuolella. Totta.

Kotona on tehty keittiöluoksetuloja eli eteentulo- ja sivulletuloharjoitus two in one, nami molemmista. Tosi hyvin, ei tosin tosi tiivistä. Tästä kuitenkin nyt kaikki säätäminen pois, ei mitään koiran hinaamista ja ämpyilyä vaan palkka heti ja sillä sipuli, kun molemmilla koirilla on eteentulon epävarmuutta juurikin kaiken ää öö joo vai ei -säätämisen takia. Eli kriteeristä kiinni ja se on se, että jos se olisi noudon luovutus, se olisi tarpeeksi lähellä, jos ylettyisin ottamaan kapulan kurottelematta. Tehtiin myös jättäviä taas nameja heitellen, nyt meni huomattavasti paremmin kuin edellisellä kerralla pidemmän tauon jälkeen. Flora veti oikein hyvin, Vekakin muuten mutta istumiset olivat tosi hitaita, eipä se liikkeestä istumista ole paljon tehnytkään.