Sunnuntaina taas Tallille, Floran kanssa koulutusohjaajakurssilaisten harjoitusmatskuksi. Flora toimi kuten viimeksi eli kyttäsi hiljaa namitaskua kivasti aivan ympäristöstä välittämättä ja kuohahteli hiukan yli kun tehtiin jotain. Väliaikoja hyödynsin kontaktiharjoituksiin eli kävelin vähän matkaa, Flora tuli mukaan, perusasento, kehut + nami. No ei oikeastaan kontaktiharjoitus vaan kehujen arvon nostaminen yhdistämällä ne namipalkkaan.

Aluksi harjoiteltiin valsseja. Kahdeksikkoa kahdella hypyllä. Se meni hyvin. Mitä nyt itselläni oli vähän hahmotusvaikeuksia, en tajua mitään kun joku näyttää. Pitää tehdä itse ensin ilman koiraa. Sitten kahdeksikkoa yhdellä hypyllä, muuten hyvin mutta teetin liian monta siivekkeen kiertoa ilman palkkaa ja Flora singahteli välillä johonkin viiden metrin päähän tsekkailemaan seinän vierellä olevia muovilaatikoita.

Muutaman esteen ratapätkä: hyppy suoraan vastakädellä vetäen ja myötäkädellä (kai se koiranpuoleinen käsi on myötäkäsi jos kerran se toinen on vastakäsi?) putkeen työntäen, siitä hyppy suoraan siivekkeen ympäri valssaten ikään kuin rata jatkuisi takaisinpäin putken ohi kohti seinää. Menin ensin hankalamman kautta ulkokaarretta ja Flora meni hypyn jojona. Sain neuvon, että voinhan jäädä myös sisäkaarteeseen. Näin menikin paremmin eli hyvin.

Poispäinkäännöstä putkesta hypylle, meitä opastanut kurssilainen heitti Floran motskun oikeaan suuntaan. Ensin hosuin ja Flora pyörähti hypyn takana väärään suuntaan. Sitten käänsin aiemmin ja meni hyvin.

Ryhmätehtävien lopuksi teimme koko ryhmän demona välistävetoja ja sokkaria eli persjättöä. Välistävedot eivät onnistuneet ihan heti, eipä riitä höyhenenkevyt Veka-ohjaus pingahtevalle pikkukoiralle.. saatiin kuitenkin onnistumaan kun ohjaus oli kohdallaan. Toisessa kuviossa hyppy suoraan ja persjätöllä toinen hyppy takaisinpäin, tämä onnistui kun osasin olla ajoissa. Sitten hyppy suoraan, poikittainen hyppy valssilla, ensimmäinen hyppy takaisinpäin persjätöllä ja vielä yksi hyppy suoraan. Ensin valssi valui ja persjättö oli hilkulla, piti vaan rohkeammin mennä, merkata hyppy valssilla ja pinkoa jo persjättöön kun kerran koira hypyn lukittuaan kyllä hyppää sen, vaikka liikkuisin jo eteenpäin.