Sunnuntaina Veka pääsi agiliitelemään Kana-areenalle Julia Kärnän koulutukseen. Areenalla oli "aika haastava" kolmosluokan kisarata. Pakkasta oli yli kymmenen astetta, mutta autossa odotellut koira oli verkko-BoTin ja toppaloimen alla ihan lämmin.

Alku oli TAAS sellainen... eli hyppy suoraan ja toinen hyppy suorassa kulmassa itsestä poispäin. Ehdottamani pakkovalssi ei saanut kouluttajalta kannatusta, joten tein mitä käskettiin eli jalat menosuuntaan, kutsu vastakädellä ja heitto hypylle, kun koira oli sopivasti hollilla. Hypystä piti mennä riittävän kauas, ettei työntänyt koiraa A:lle, jatko oli putkeen. Veka juoksi ensimmäisellä yrittämällä koko kakkoshypyn ohi. Kärnä väänsi sitten minulle rautalankaa ja koira saatiin putkeen.

Suoran putken päässä oli umpikulma kepeille. Toisella yrityksellä ehdin siihen persjättöön ja niistin Vekan aloitukseen ok. Keppien päästä pimeä kulma U-putkeen, jonka molemmat päät olivat seinää kohti. Tämä meni ok, ja Veka kääntyikin putkesta oikeaan suuntaan. Putkesta rengas ja hyppy suoraan, uukkari ja kaksi hyppyä suoraan, sitten siihen samaan päähän putkea, josta äsken tultiin ulos. Tässä kiirehdin putkelle ja Veka ohitti toisen hypyn. Huolellisempi saatto. Putkeen vienti tehtiin parillakin eri tavalla onnistuneesti. Ensin jäin vahingossa väärälle puolelle ja jouduin juoksemaan ulkokaarretta, mutta ei tullut ongelmaa. Sitten sain johonkin ängettyä persjätön ja meni ehkä aavistuksen sulavammin.

Putkesta puomille, puomin päästä kiepautus poikittaisen hypyn kautta A:lle. Ensin Veka juoksi selkäni takaa putkeen. Ei saanut yhtään päästää valumaan, vaan piti heittää koira ja tunkea heti A:lle. Koiran ollessa A:lla leijeröitiin suora putki ja kutsuttiin koira kontaktilta putkeen. Tämä meni ok, Veka hiiviskeli kontaktilla, mutta hihkuin sen putkeen heti enkä tuhlannut kallista koulutusaikaa alastulon vääntämiseen.

Putken päästä koira mukaan ja jyrkkä kurvi hypylle, välistäveto ja rinnakkainen hyppy poispäin seinää kohti, sieltä takaisin ja hyppy suoraan, seuraava takaakiertona ja A:lle. Tämän kanssa askarreltiin tovi jos toinenkin. Kärnä painotti kovasti oikeaa linjausta; jos koiralle vetää oikean linjan, oikeat esteet vain tulevat sen nenän eteen eikä ongelmaa ole. Hypyt saatiin kyllä onnistumaan kaikki oikein päin.

A:lta heitto muurille, ensin en heittänyt tarpeeksi, uusinnalla onnistui. Muurilta suoraan putkeen ja hopusti toiseen päähän, jossa kurvattiin hypylle, siitä toinen hyppy suoraan, niistolla käytiin hyppäämässä rinnakkainen hyppy ja palattiin edelliselle, sitten takaisin sitä edelliselle takaakiertoon, siitä putken ohi vielä yksi hyppy. Phuuh. Onnistui kyllä yllättävän hyvin! Tiukkaa niistoa vaan ja selkeä takaakierto, Veka hyppäsi tätä suoraan. Sitten se karkaili putkeen ja jäi junnaamaan tätä, kunnes Kärnä meni itse blokkaamaan putken. Näin saatiin Veka putken ohi.

Hypyltä putkeen, siitä käytiin hyppäämässä hyppy suoraan, uukkari ja vielä viimeinen hyppy suoraan. Tähän olisi voinut jaakottaa, mutta tehtiin uusi tekniikka eli itävaltalainen. Hypyn ponnistuspaikka merkattiin kädellä pohkeeseen ja siitä liikuttiin jaakotusmaisesti eteenpäin. Meni ainakin sinne päin ja koira ainakin hyppäsi.

Oli taas hyvä koulutus! Veka vetää hyvin aina, kun joku kertoo minulle, mitä tehdä. Halli oli aika ahdas, ja kauhistuin ensin estevälejä ja seiniä kohti menoja. Veka oli kuitenkin näppärä eikä kuulemma ihan hidaskaan :)