Keskiviikkona etsittiin parit esineet. Vietiin yhdessä, mutta poikittain alueen perällä kävellen, ei suoraan lähetyslinjalta. Se oli virhe, tämän korjaan seuraavassa harjoituksessa. Veka etsi ensin. Lähetin sen suoraan toisena viedylle esineelle, sinne se menikin ja toi esineen. Vauhtipalkkasin pallolla, koska Veka tulee niin epävarmasti luovutuksiin, muttei kuitenkaan pudottele esineitä. Siirryttiin toiseen lähetykseen ensin viedylle esineelle. Veka lähti heti vinoon kohti nostetun esineen paikkaa #€%&! Liekö saanut telepaattisen viestini, koska korjasi sitten itse linjansa ja menikin oikeaan suuntaan esineelle! Hyvä korjaus, vaikken tiedäkään, miksi!

Floralle tehtiin samoin, mutta Florapa kaarsikin alueen takaosassa ensin viedylle esineelle, muutaman kymmenen metrin matkan, ja toi sen. En sanonut mitään, kehuin tietysti luovutuksesta. Siirryin sitten muutaman metrin ja sivuun ja lähetin samaan suuntaan kuin äsken suoraan esineelle. No ei, Flora lähti suoraan jo nostetulle paikalle ja kävi pohtimassa sitä #€%&! En sanonut mitään, koska tiesin sen jatkavan etsintää kyllä itse. Flora tulikin takaisin alueen poikki ja meni toiselle esineelle. Luovutukset olivat ok. Flora repi ja raastoi narulelua hurjana.

Torstaina vähän nahkeammat Talli-agistelut... no johan tässä on taas hyvin mennytkin. Flora ensin. Sisääntulo haukun kera, sitten Flora hiljeni heti kyttäämään nameja. Naksuttelin taas nätisti olosta kenkiä vaihtaessani. Ihana hiljaisuus.

Aloitettiin kontakteilta. Taas kokonaisilla esteillä. Flora lähti puomille vähän varovasti, ei ilmeisesti ollut varma, oliko se keinu vai puomi. Sitten reipastui ja loppuun pysähtyi hyvin. Naksuja taas tästä. Mentiin ehkä viisi kertaa, kerran Flora veti lipat ja mätkähti maahan, mutta meni heti uudestaan. A oli myös tosi hyvä! Keinulle sitten kuten viimeksikin reipas vauhti ja PAM alas... jäi kuitenkin kontaktille. Seuraavalla vähän varovammin. Hyviä toistoja. Joka esteellä viimeisellä toistolla vapautus leluun ja taistelut.

Kepeistä jätin pois kaksi peräkkäistä verkkopalaa samalta puolelta. Flora meni hyvin, ei harhautunut tyhjiin :) Palkkasin heittämällä Froliceja, vauhtia oli heti selvästi vähemmän. Viimeisellä toistolla narulla hetsaus ja kunnon vauhti.

Yritin opettaa Floralle niistoa, mutta kun se ei heti tajunnut, se hermostui ja alkoi haukkua ja säätää keskittymättä enää yhtään. Saatiin jotain kuitenkin tehtyä.

Lopuksi ratapätkää, alussa persjättö hypylle, muuten vain ihan helppoa suoraa. Tai melkein helppoa, suoralla oli rengas. Flora hyppäsi sen sivusta ja hermostui siitä, jäi sitten junnaamaan samaa väärää haukkuen ja huutaen aivot täysin off-asennossa. Saatiin sitten onnistumaankin. Muuten ratapätkä meni hyvin. Hyvä treeni lukuun ottamatta noita hermojen menetyksiä, tällä kertaa koiran puolelta!

Veka areenalle. Tein Vekaa varten kohdan jostain kotona lojuneesta ratakaaviosta. Se koostui mutkaputkesta ja neljästä hypystä, jotka suoritettiin ikään kuin X:n muotoisesti putkesta putkeen. Sumppurainen ja vaikea kuvio meille. Ensimmäinen niistolla, melkein joka toinen kerta sain Vekan menemään väärinpäin. Sitten kaksi vierekkäistä hyppyä valssilla, siitä seuraava viistoon niin, että väänsin koiralle ihan mahdotonta linjaa. Saatiin ihan kivasti kuitenkin onnistumaan koko kuvio :)

Vekakin teki vähän kontakteja. Niin, ei se vaan osaa. Hiipii ja kyttää, istuu kontaktille yksi tassu maassa. Kokeilin naksuttaa, kun oli oikein. Loppuun pari kertaa kepit ihan vaan jostain heittämällä, Veka haki aloituksen tosi hyvin ja teki tietysti loppuun kun juoksin edelle. Hyvä treeni lukuun ottamatta kontaktille jumituksia!