Tiistaina Flora sai iltapäiväpissatuksella puolipimeässä metsässä etsiä parit esineet. Koirat juoksentelivat ympäriinsä, kun kävelin polulta sivuun ja tipautin niiden huomaamatta pari esinettä maahan. Sitten Veka puuhun kiinni. Flora alkoi hyppiä ja huutaa, ei tarvinnut vinkata, mitä ollaan tekemässä. Lähetin ensin ensimmäisenä jätetylle esineelle. Sinne singahti Flora eikä mennyt montaa sekuntia, kun se singahti lapasen kanssa takaisin. Luovutus ok ja riemulliset kehut. Siirtyminen ja toinen lähetys. Flora singahti melkein heti vinoon kohti ensimmäisen esineen paikkaa, mutta tullessaan esineeltä toiselle kävelemälleni linjalle se kääntyi äkisti oikeaan suuntaan ja juoksi siitä esineelle. Luovutus ok, riehuttiin narulelun kanssa.

Vekan agitreeneissä rakennettiin rata, tutustuttiin siihen ja käytiin sitä läpi kuunnellen koko puolituntisen ajan parin koiran taukoamatonta huutoa korkeelta ja kovaa... Veka tönötti meteliahdistuksessa korvat vaakasuuntaan sojottaen. Täytyy alkaa jättää Veka autoon odottamaan ja ottaa itselle korvatulpat mukaan. Radalla ei mitään kovin helppoa ollutkaan, me jäimme junnaamaan heti ykköshyppyä. Hypyltä käännyttiin suorassa kulmassa putkeen, jonka jälkeen oli takaakierto eli kiire, joten lähtö oli tarkoitus tehdä putken puolivälistä. Haha. Vekalle tehtiin vähän fokusointiharjoitusta, jossa yritettiin saada se fokusoimaan hyppyyn, vaikka se olisi päässyt hypyn ohi putkeen. Eli Veka jätettiin suoraan hyppyä kohti eikä vinoon putkea kohti. Kävelin hypyn ohi suoraan, en heti putkea kohti, ja ensimmäisellä kerralla kävin taputtamassa rimaa. Sitten käskytin hypyn katsomalla koiran oletettua laskeutumispaikkaa.  No kahdella kerralla neljästä se hyppäsi ja kahdella tuli ohi.

Putken jälkeen takaakierto oli ihan ok. Siitä kiepautettiin kepeille hiukan takaviistosta. Lähetin paikaltani vain sanomalla "kepit". Veka haki aloituksen oikein kun en ollut vieressä säätämässä, siitä vahvistin hihkumalla kehuja ja lähtemällä liikkeelle. Veka pujotteli hyvin. Kepeiltä muuri, sitten kolme vierekkäistä hyppyä, joista ensimmäinen hypättiin suoraan, toinen takaisinpäin ja viimeinen takaakiertona. Tämä onnistui heti! Nämä eivät olekaan meille niitä vaikeita juttuja. Takaakierrosta putken kauempaan päähän, sitten sitä edeltävä hyppy taas takaakiertona. Tämäkin ok. Takaakierrosta kiepautus hypyn taakse pussiin, siitä tiukka kurvi hypylle, toinen hyppy, kolmas hyppy suoraan, uukkari hypyllä takaisin ja suora linja pituudelle. Tämäkin meni ok, mutta uusittiin ja yritettiin saada sulavammaksi. Pussilta hopummin liikkeelle, merkkasin hypyn ja pinkaisin katsomatta, hyppäsikö Veka näitä kahta vai ei (hyppäsi). Sitten valssi ennen pituutta, ensin tekemäni takaaleikkaus ei oikein toiminut, vaikka koira saatiinkin pituuden yli kaikki palikat koossa. Valssiin ehti kyllä, kun uskalsi liikkua. Pituuden jälkeen tiukka kurvi takaakiertohypylle, ensin kämmättiin kun olin takaaleikkauksen takia myöhässä, sitten tämäkin oikein. Tästä vielä muurille ok. Harmi kun ei ollut enempää aikaa. Hyviä onnistumisia saatiin!