Tiistaina Flora oli sitä mieltä, että hedelmä alkaa kypsyä, joten Veka lähti agitreeneistä kodin sijasta evakkoon tärppejä pakoon. Treeneissä oli ratatreenin vuoro.

Rata alkoi pussilla, josta oli kohtuu pitkä suora pituudelle ja siitä lyhyt väli ja noin suora kulma edempänä olevalle hypylle. Tarkoitus oli jättää koira pussin taakse ja kutsua pituuden takaa. Ei tullut kiire ohjata hypyn takaakiertoa. Näin tehtiin ja onnistui heti.

Sitten askarreltiin seuraavien hyppyjen parissa. Yksi suoraan, sitten tiukka kurvi vasemmalle, kun edessä houkutteli putken pää. Toiselta hypyltä tiukka pyöritys ja putkeen. Tämä piti tehdä merkkaamalla hyppy ja rientämällä jo toiselle, ennen kuin koira hyppää. Ensimmäisellä yrityksellä Veka luikahtikin selkäni taakse putkeen. Sitten parempi merkkaus ja oikein. Tässä oli vikana vain se, etten LIIKU. Jään pällistelemään koiraa ja olemme sairaan hitaita. Pyörityksessäkin piti heti koiran lukittua hypyn paahtaa kaasu pohjassa putkelle, joka oli suorana A:n alla. Veka haki A:ta, mutta PUTKI-rääkäisyllä kurvasi putkeen. Tämäkin meille tosi hankala kuvio onnistui monta kertaa!

Suorasta putkesta U-putkeen ja A:lle, siitä kaaressa hyppy, rengas, kepit. Yritin jäädä keppien aloituksesta niin kauas kuin pystyin, Veka teki oikein. Hihkuin riemusta heti, kun se aloitti oikein, kannustin koko matkan. Keppien päässä hyppy takaakiertona, ei ongelmaa kun kepeillä saa etumatkaa. Hypyltä rinnakkain olevaan U-putkeen, josta persjätöllä putken takana kaarteessa olevat kaksi hyppyä ja kepeille. Tämäkin meni ok ja olisi mennyt hyvin, jos olisin LIIKKUNUT. Tosin kun lähdin heti putkelta heti pinkomaan ja käskyttämään keppejä, Veka ohitti hypyt, eli olin taas liian ajoissa... Riikka oli Jänesniemen linjoilla Vekan ohjattavuuden suhteen... Jäin taas keppien aloituksessa taakse, Veka haki oikein. Tästä vielä rengas, hyppy ja putket.

Erinomaiset treenit! Hyvä Veka!