Keskiviikkona ja torstaina askarreltiin taas esineiden parissa. Keskiviikkona fokusointia. Veka ensin. Veimme yhden esineen pariinkymmeneen metriin, tiputin sen Vekan huomaamatta. Sitten takaisin ja valelähetys eli koira sivulle, suuntaaminen esineelle ja pois. Toinen samalla tavalla. Sitten palattiin ensimmäiselle paikalle. En osaa järkeillä, missä järjestyksessä ne pitäisi hakea, mutta nyt kun tuuli kävi vasemmalta, otettiin vasen ensin. Veka lähti hienosti ja nosti esineen nopeasti ja helposti. Pallopalkka vauhdissa. Sitten toinen lähetys, joka olikin mielenkiintoinen. Vekan kuono kääntyi ensimmäisen esineen paikkaa kohti. Sinne se sitten lähtikin, mutta kutsuin sen pois ja lähetin uudestaan. Kuono kääntyi taas. Käänsin sen käsin eteenpäin. Kuin näkymätön kuminauha olisi vetänyt Vekan kuonoa jo nostetulle paikalle, käänsin sen montaa kertaa oikeaan suuntaan. Sitten se vihdoin pysyi suorassa sen hetkisen, että ehdin lähettää. Veka pinkoi suoraan esineelle ja nosti sen hyvin! Vauhtipallopalkka.

Floralle sama harjoitus. Helpot ja varmat nostot, narulelu toisesta. Floraa ei kyllä tarvitse suuntailla, se ei ole lainkaan tuollainen kytsijä.

Torstaina sitten molemmat koirat puuhun kiinni, lapasen esittely ja vienti yksin 50 metriin. Veka meinasi kiskoa minut nurin hinkuessaan hakemaan. Lähti kuin telkkä pöntöstä, juoksi yli puoliväliin suoraan ja mutkitteli sitten takaosassa, jatkoi kuitenkin reippaasti etsimistä ja tuli pian lapasen kanssa takaisin. Hyvä!

Vein lapasen takaisin. Florakin hinkui kovasti sitä etsimään. Pinkoi siis hippulat vinkuen ruutuun ja näytti mutkittelevan aika samoja jälkiä kuin Veka. Pinkoi sitten lapasen kanssa takaisin ja riepoi narulelua aivan järkeä vailla retkauttaen yliliikkuvan kyynärpääni siinä ohessa niin, että sitä särkee vieläkin. Nyt on saatu hyviä esinetreenejä :)