Vekan agiryhmässä tehtiin rataa, jossa oli muutama vähän hankala kohta. Olin huono, hermostuin ja huusin koiralle. Joka treenissä ja kisassa aina samat kämmit... hypyt väärään suuntaan ja keppien ekat ja vikat välit jäävät väliin. Piti ihan laskea kakkosten starttiemme hyllyt ja niiden syyt. Kahdeksasta hyllystä kahdessa koira on mennyt väärälle esteelle ja KUUDESSA hypännyt väärään suuntaan (laskin mukaan yhden putken, joka juostiin eestaas). Vieläpä niin, että olen ollut vieressä ohjaamassa sitä hyppyä. Ohjausvirheitä siis. Minulla on valtavia hahmotusvaikeuksia suunnata kaikki ruumiinosat kolmiulotteisella radalla siten, että oikea suunta olisi koiralle selvästi luettavissa.

Heti alussa oli hyppy ja pitkittäin siihen nähden toinen hyppy, jolla tehtiin lenkki ja jatkettiin päinvastaiseen suuntaan. Joo, niiston paikka, mutta kun me ei osata sitäkään... tämä kuitenkin onnistui ohjaamalla takaakiertoon, merkkaamalla niiston ja jatkamalla matkaa koiran lähtiessä hyppyyn. Veka onneksi hyppäsi eikä kääntynyt pois, vaikka juoksin jo pois. Kaksi hyppyä ja suoraan putkeen. Siitä kepeille, jotka olivat samansuuntaisesti putken kanssa, mutta eivät samassa linjassa. Tähän tyssäsi, Veka ei osannut hakea keppien aloitusta. Kepeiltä uukkari hypylle, takaisin putkeen, siitä uukkari hypylle ja keppien ja putken välistä pussille. Pussista tiukka kurvi takaakiertohypylle, siitä 90 asteen kulma toiselle takaakiertohypylle, josta uukkari kepeille. Joo, tätä sitten todellakin hinkattiin. Pakkovalssi ja puolivalssi ensimmäiselle hypylle, takaakiertoon lähetys toiselle, valssi ja keppien aloitukseen niistämään. Mokailtiin, hermostuin ja Veka oli ihan nyyh. Ja aikammekin loppui.

Ehdittiin onneksi toinen minikierros, koko rata kerran läpi. Nyt se oli paljon helpompaa tietysti, päästiin melkein nollana läpi eli saatiin kuin saatiinkin loppuun onnistuminen :) Toisen kerran kepeiltä tultiin putkeen, siitä A:lle, siitä mutkaputkeen ja vielä pari hyppyä. Juoksin lujempaa ja muistin radan paremmin. Putken ja pussin väliselle hypylle sain tehtyä loistavan merkkauksen. Siinä olisi todella hyödyllinen juttu osata, Vekahan juoksisi mielellään perässäni paimentamassa eikä tykkää tulla kohti.