Veka on vihdoin TK2. Kymmenen koetta siihen meni, mutta tänään napsahti :)

PKY:n tokokoe pidettiin Kyötikkälässä, tuomarina Ilkka Stén ja liikkurina Jari Kujanpää. Sää oli kostea ja viileä, mutta ei onneksi satanut. Kävelytin Vekan ja istuttiin sitten odottelemassa kopilla. En jaksanut toivoa ykköstä tai valmistautua yhtään mitenkään, katselin vain voittajaluokan koiria. Veka istuskeli vieressä, jakelin sille taskusta Floran treeneistä jääneitä nameja.

Paikkamakuu 10. Veka oli rivissä toisena söpön bordercollien ja cavalierin välissä. Veka pyöri ja piipahteli levottomasti sen oloisena, että varmaan en muuten rupee täällä yksinään makoilemaan. Mylvähdin sekä maahan- että paikka-käskyt katsoen samalla koiraa tiukasti. Mene ja tiedä, auttoiko, mutta mitään häröilyjä ei tänään nähty tässä liikkeessä. Oli ihan mieletön helpotus tulla pois piilolta ja nähdä koira skarppina maassa! Käytiin palloilemassa ja mentiin toisena liikkeitä suorittamaan.

Seuraaminen 9. Stén ei kommentoi mitään (ellei kysy), joten pistemenetykset jäävät arvailuksi, mutta kyllähän ne virheet itsekin näkee. Veka lähti taas painamaan, kompastelin koiraan ensimmäisellä suoralla. Sitten Veka kuitenkin ihmeellisesti "putosi" paljon parempaan seuraamispaikkaan ja loppu kaaviosta meni ihan kivasti. Käännöksissä levisi. Kontakti kuitenkin rikkumaton.

Liikkeestä maahan 10. Ei mitään häikkää.

Luoksetulo 8. Kutsuin vain nimellä. Veka lähti hyvin, vähän liian lujaa pystyäkseen tekemään stoppia. Katsoin sitä koko matkan, jotta se vielä hidastaisi. Pysäytys venyi, mutta ei sentään läpijuoksuksi. Pysäytyksestä kutsuin Vekan suoraan sivulle.

Liikkeestä seiso 0. Annoin käskyn ja näin Vekan lätsähtävän maahan. Jos maahanmenossa koira jäisi seisomaan tai istumaan tai istumisessa seisomaan, voisi vielä pelastaa jotain nopealla toisella käskyllä, mutta tähän ei ole mitään laastaria, Vekalla ei ole nopeaa ylösnousukäskyä.

Nouto 8. Hidas palautus ja kaukainen luovutus, muuten ok.

Kaukot 10. Jes, ison kertoimen liike onnistui. Kaukot-käskyt tarkoittaa Vekalle sekä maahanmenoa ja että jättöä. Katsoin Vekaa tiukasti ja annoin käskyn taas kunnon volyymillä. Myös vaihtokäskyt oikein reippain äänenpainoin ja pientä vartaloapua mukana. Tuli nimittäin eilen mieleen, että ehkä Veka ei jostain syystä yksinkertaisesti reagoi liian kevyisiin käskyihin.

Hyppy 8. Jäin aika kauas hypystä. Käskyllä Veka lähti, mutta istui sitten alas ja katsoi taakseen että etkö sinä tule mukaan? Toisella käskyllä hyppäsi, loppu ok.

Kokonaisvaikutus 10. Veka teki kaiken kivasti, ei voi valittaa. Kehuin hillitysti hyppimisen ja haukkumisen välttämiseksi, se ei Vekaa masenna kun se ei muutenkaan latistu koetilanteessa vaan päinvastoin kuumenee. En suorituksen aikana katsonut kaikkia pisteitä, joten jännitys säilyi palkintojenjakoon asti. Arvelin, etteivät pisteet riitä yhden nollauksen ja pikkukämmien takia, mutta niin vain keräsimme 164 pisteellä ykköstuloksen. Palkinnoille ei tänään päästy. Ihan uskomaton helpotus, että vihdoin ja viimein saatiin tämä projekti päätökseen. Piti ihan päästää kisakirjaa ottaessa riemunkiljaisu!

Aamulla Flora kävi Tallilla agistelemassa. Alkuun taas putkia, nyt ne oli aseteltu niin sopivasti, että sain väliin takaaleikkauksen tai persjätön. Ne eivät hämänneet Floraa. Revittiin narulelua.

Keinua viisi toistoa. Ensin piti houkutella, mutta viimeisellä kerralla mentiin jo ihan kohtuullisen reippaasti alas asti. Sain Floran pysymään alakontaktilla ja jakelin siinä makkaraa.

Keppeihin verkot. Nyt saatiin kunnon meininki pujotteluun! Juoksin vähän edelle ja kannustin, Flora tuli hyvällä vauhdilla verkkojen välissä, huomio eteenpäin eikä ajatustakaan verkkojen yli pomppimisesta. Palkkamakkarat targetilla.

Kontaktit taas ei niin hyvin. Säätöä ja sähläystä. Häsä häsä boing boing. Ensin pienellä kontaktiesteellä. Sitten pari kerta A ja puomi kokonaisina. Ehkä puolet onnistui...

Rengasta muutama kerta, oikein hyvin.

Takaakiertoa, ensin target siivekkeen takana, sitten ilman ja palkka vasta hypyn jälkeen. Alkoi sujua.

Loppuun muutaman hypyn suora ja siitä kääntö putkeen. Ensin persjätöllä, sitten takaaleikkauksella, sitten valssilla. Persjätössä Flora karkasi ensin väärään päähän, sitten onnistui. Takaaleikkaus ja valssi hyvin. Oli kyllä ehkä vähän liikaa uutta asiaa kerralla.