Torstaina ja perjantaina tehtiin iltapäivälenkillä esineruutua takametsässä. Eri paikoissa, mutta kumpikin oli leveä ja matala ruutu, joka kapeni toiseen päähän. Koirat juoksentelivat mukana kun merkkasin ja tallasin ruudun. Sitten koirat puuhun kiinni. Esittelin esineet koirille ja menin viemään ne takanurkkiin.

Torstain treenissä otin Vekan ensin. Lähetys vasemmasta etunurkasta. Linja suoraan esineelle, joka oli parissakymmenessä metrissä. Veka lähti hyvin ja löysi esineen, kehuin heti nostosta ja tuonnista. Luovutus ok, annoin namin ja kehuin vuolaasti, sitten etsimään lisää. Siirryttiin parikymmentä metriä toiseen lähetykseen oikeasta etunurkasta. Tässä esine oli lähempänä, noin 15 metrissä – tarkoituksena oli, että Veka tulisi esineelle, ennen kuin ehtisi lähteä jumittamaan jo nostetulle paikalle. Sinne se kuitenkin lähti kaartamaan pari metriä ennen esinettä... en päästänyt vaan kutsuin sen takaisin luokse ja lähetin uudestaan. Nyt Veka eteni riittävän pitkälle ja toi esineen. Luovutuksesta nami, sitten liivit pois ja leikittiin pallolla.

Flora nosti helposti vasemman takanurkan esineen. Luovutuksesta nami ja etsitään lisää. Oikeasta etunurkasta Florakin lähti takaisin vasempaan takanurkkaan! Tämä on outoa, näin on käynyt usein eli koirat ovat toisiaan näkemättä tehneet ihan samat kuviot. Sen ymmärrän, että ne tekevät saman lenkin rajojen yli tallaamattomalle alueelle, mutta ei ole kyllä mahdollista, että ne seuraisivat hajuvanoja ruudussa, jossa olemme juuri äsken kaikki kolme juoksennelleet ristiin rastiin. Flora kävi takanurkassa, tuli sivurajaa pitkin pois ja juoksi luokseni lähetyslinjana toimivaa polkua pitkin. Lähetin sen sitten vauhdista uudestaan, nyt se meni esineelle ja toi sen. Taas nami luovutuksesta, sitten liivit pois ja narulelupalkka.

Perjantain treenissä Flora etsi ensin. Lähti hyvin, eteni suoraan esineille, hyvät nostot ja luovutukset. Palkkaus samoin kuin eilen. Leikittiin narulelulla ruudussa ja kävin samalla pudottelemassa esineet takaisin paikoilleen.

Veka lähti hyvin, mutta lähti juuri ennen vasemman takanurkan esinettä kaartamaan oikealle ja lähti ilmeisesti takarajaa pitkin. Oli päivänselvää, miten tässä olisi tullut käymään: Veka olisi mennyt takarajaa pitkin oikean takanurkan esineelle, tuonut sen ja taas jumittanut kuin täi tervaan tähän paikkaan kun olisin yrittänyt saada sen etenemään edelleen vasemmasta etunurkan vasempaan takanurkkaan. Vekaa ei voi lähettää toista kertaa paikasta, jossa se on jo kulkenut, koska se jää luuppiin junnaamaan samoja jälkiä pitkin samaan paikkaan. Myöhemmin asiaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että se on epävarma, ja kun se ei tiedä, mitä tehdä, se toistaa toimintoa, josta se äsken sai vahvistuksen. Ihan hyvin funtsittu tavallaan. Mutta näin ei voi silti toimia.

Halusin estää virheen heti, joten huusin Vekaa nimeltä niin terävästi, että se pysähtyi, ja kutsuin sen luokse. Uusi lähetys. Ja tietysti se lähti äskeisiä jälkiään pitkin... huusin sen taas pois ja otin sivulle. En torunut, vaan olin iloinen ja kannustava. Mutta nyt oli Vekan päivä pilalla ja kolmatta kertaa se ei enää lähtenyt vaan käveli kankeasti muutaman metrin ja jäi ihan luimussa tuijottelemaan tyhjyyteen. Voi hemmetti... no otin sen taas sivulle, käskin maahan ja kokeilin näyttöä, vaikkei sekään Vekan kanssa aina toimi. Menin esineelle hillumaan, sitten lähetin Vekan vielä kerran. Se nousi tosi hyvin, hytkyi kun hiukan hetsasin ja oli kaikki aistimet suunnattuina esineelle. Lähti ok ja suureksi helpotuksekseni löysi esineen! Megakehut, luovutuksesta nami ja etsitään lisää. Oli vähän uhkarohkeaa jatkaa toiselle esineelle, mutta se oli oikeasti vain kymmenessä metrissä ja niin lällärihelppo, että en uskonut Vekan saavan ryssittyä sitä. Ja se onnistuikin, Veka tuli reippaasti mukana ja lähti hyvin, loikki esineen yli ja löi jarrut pohjaan. Sitten se kuitenkin pysähtyi ja katsoi ensin esinettä ja sitten minua. Eli joku epävarmuus oli vielä jäänyt. Huikkasin kuitenkin heti iloiset kehut, jolloin Veka nappasi esineen ja toi sen reippaasti. Taas luovutuksesta nami, liivit pois ja palloilua.