Nimittäin Veka tokoilemassa keskiviikon tokoryhmässä. Hyytävän kylmässä viimassa ja vesisateessa. Teemana olivat paikallaolot ja ruutu, mutta Veka teki luoksetuloja kun se ei ruutua osaa eikä sen tarvitse opetella. Otettiin ensin meidän perusmalli. Veka lähti hyvin, pysähdyksessä käveli taas vaikka kuinka pitkälle... kutsuin suoraan sivulle, loppu ok. MK hikeentyi kun palkkasin koiran pallolla tästä huonoudesta :D Yritettiin sitten ottaa pallonheittostoppi niin, että koira kääntyisi terävästi taaksepäin pysähdyksessä, mutta sekin meni käteen kun heitin pallon päinvastoin sen eteen... kevyt pallo ei vaan lennä, joten vaihdoin tennariin. En kyllä osannut heittää sitäkään... lyhyemmältä matkalta sitten onnistui ja Veka pyörähti terävästi ympäri pallon perään.

Sitten paikallolot. Veka oli ihan reippaana rivissä, mutta meni hitaasti toisella käskyllä maahan. Märkä ja kylmä hiekkakenttä ei nyt juuri ollut sitä, mitä olisimme tarvinneet... onneksi olin muistanut teipata Vekan kintut. Pelkäsin, että Veka nousee, joten jäin kentän alokasluokan tapaan kentän laitaan. Veka makasi ihan nätisti paikallaan, katseli ja kuunteli joka suuntaan kyllä niin kuin se aina tekee, mutta ei luimistellut eikä longerrellut mihinkään. Pallopalkka.

Otettiin vielä pikakertauksena avoimen liikkeet. Seuraamispätkä, keuli melko lailla kun oli pallo kädessä. Liikkeestä maahan hyvin, pallopalkka kääntymisessä. Luoksetulo vielä pallonheittostopilla. Liikkeestä seiso hyvin. Noudossa yritin kannustaa Vekaa palauttamaan laukalla, mutta ei. Uusin tämän sitten niin, että lähdin juoksemaan karkuun ja palkkasin vauhdissa kun Veka laukkasi kapulan kanssa. Kaukot ja pallopalkka toisesta maahanmenosta, hiukan nihkeää, mutta ei virheitä. Sitten vielä hypytin Vekan verkottoman jalkapallomaalin runkoraudan yli, tämäkin ok.