Floran kanssa kentällä. Mietin, menenkö lainkaan, koska omat hermot olivat tosi kireällä ja Flora on ollut koko viikon aivan saa... kutarallaa rasittava. Se on jo normaalistikin kovin työläs kotieläin. Ja tähän asti kokeen ilmoittautumisen jälkeen olen kuin olenkin onnistunut tekemään tottista ihan maltillisesti ja niin yltiöpositiivisella asenteella, että olen hämmästyttänyt itsenikin. Nyt kun ryssii niin ei juuri ehdi enää paikata ennen sunnuntaita.

Mentiin nyt kentälle kuitenkin. Käveltiin viemään kapula esteiden luo, matkalla koko ajan kehuja ja muutama nami. Seuraaminen käveltiin kahdeksikkona esteiden ympäri, tämä ok ja kehut. Liikkeestä istuminen oikein hyvä, pari askelta ja ympäri, megakehut ja lelupalkka. Liikkeestä maahanmeno samalla tavalla. Lelu pois, koira maahan ja luoksetulopaikalle. Luoksetulo oli upea! Täysiä loppuun asti ja ihan suoraan ja tiiviisti eteen! Perusasento, kehut ja lelupalkka. Leikittiin ja jätettiin motsku tähän.

Sitten noutoihin ja syvä huokaus. Tasamaanouto oli kyllä hyvä, ei siinä mitään. Perusasento, kehut ja lelupalkka. Hyppynoudossa Floran hermot pettivät. Se jumitti kapulalle, meinasi kaataa esteen, ei uskaltanut hypätä, pimahti sitten. Jotenkin tämä saatiin onnistumaan. Harmittavan monta toistoa kuitenkin. En kuitenkaan hermostunut vaan iloisesti kutsuin ja kehuin koiraa ja palkkasin kun mahdollista.

Estenoutokaan ei häikäissyt jaloudellaan. Heitin ensin estettä päin. Sitten heitin esteen sivusta vinoon ja kun Floralla oli suora linja kapulalta luokseni, se yritti kiertää. Käskin KIIPEE ennen kuin se ehti ohi ja Florahan kiipesi kuin apina esteen juuresta ilman vauhtia ylös, joutui harjalla oikein punnertamaan! Hyvä kuitenkin näin!

Eteenlähetys oli oikein hyvä, valmistelevassa tosin keuli niin että vaihdoin pakille ja peruuteltiin valmisteleva seuraaminen... lujaa lähti motskulle ja taas leikittiin.

Oli nyt sitten vaan ihan pakosti yritettävä vääntää vielä joku onnistuminen niiltä esteiltä... No estenouto oli ok kunhan vain sain heitettyä suoraan esteen taakse eikä vinoon. Hyppynouto on ihan epätoivoista hommaa kun Flora ei halua edes kiertää takaisin... että näillä mennään ja ajetaan ihan Siilinjärvelle asti hakemaan se 60 p... tuntuu vain siltä, että rotumestiksiin täytyy osallistua kun on teoriassa koekelpoinen koira ja pääsee paikalle...