Tiistaina Floran kanssa kentälle. Tokoryhmä aloitteli treenejään, pysähdyin hetkeksi kentän laidalle juttelemaan kouluttajan kanssa. Flora näki kentän, ihmiset ja koirat, ja meni paniikkiin. Se pyöri, ulisi ja yritti hinautua kopin terassille piiloon, ja kun pyysin istumaan viereeni, koko eläin tärisi kyyryssä vuoroon kumpaakin etutassua rintaansa painaen. No eipä siinä mitään, lähetääs tekemään tottista! Irrotin hihnan ja sanoin Floralle epäseuraamiskäskyn. Se tulikin mukaan, ja pääsin kehumaan ja antamaan nameja. Vietiin noutokapula esteiden väliin ja mentiin seuraamisen aloitukseen. Seuraamisen ensimmäiset askelet olivat vähän huonoja, mutta sitten Flora skarppasi ja teki ihan loistavaa seuraamista. 25 askelta, sitten kehut ja leikkipalkka. Flora leikki ja riepotti motskua reippaasti.

Lelu pois ja seuraavan liikkeen aloitukseen. Liikkeestä istumisen valmisteleva osuus oli hyvä, mutta istuminen ei. Flora ei malttanut jäädä vaan kyykähti ja kipitti sitten mukaani. Hei ja uudestaan, nyt istui, käännyin muutaman askelen päässä, kehut ja lelupalkka. Liikkeestä maahanmenoon annoin ekstrapainokkaan käskyn, onnistui kerrasta. Taas muutaman askelen päässä kehut ja palkka. Leikittiin, sitten lelu pois, koira maahan ja luoksetuloon. Tuli muuten lujaa ihan perille asti! Tarjoilin nameja eteen, sitten perusasento, kehut ja lähdettiin noutoihin. Paljon kehuja ja muutama nami matkalla.

Tasamaanoudossa kisakokoinen kapula, odota-käsky, heitto, kehu + nami, noutokäsky. Flora lähti hyvin ja jopa hiljaa. Kehuin heti kun se lähti tulemaan kapulan kanssa, tuli hyvin ja nopsasti tiiviiseen luovutukseen. Tästä nami, perusasento, kehut, epäseuraamiskäskyllä hyppyesteen eteen. Esteen edessä taas kehut ja nyt lelupalkka. Leikit, lelu pois ja takaisin esteelle. Käskin taas odottaa ennen heittoa. Flora lähti hyvin ja hyppäsi epäröimättä, mutta jäi kapulalle ämpyilemään. Tuli kuitenkin laukalla kun kehuin. Loppu samoin kuin tasamaanoudossa. Estenoudossa en osannut heittää uutta kapulaa vaan mäjäytin sen ensin estettä päin. Flora lähti taas hyvin, oli tulossa A:n ohi ja pysähtyi epäröimään. No höpsis. Höpöttelin hyväntuulisesti ja uusittiin loppu niin, että jätin koiran kapula suussa esteen taakse. Flora kiipesi yli ennen kuin ehdin antaa käskyäkään. Tästä vain kehut ja uusittiin koko homma, nyt meni oikein! Tästä vain nami luovutuksessa, sitten kapula pois ja eteenlähetyksen vinkki.

Flora oli kuin lentoon lähdössä kun vinkkasin eteenlähetyksen. Motskuahan ei siis ollut jätetty luoksetulossa kun tavallisesti. Flora edisti valmistelevassa osuudessa vain noin puoli metriä :D Lähti kuin raketti ja pinkoi suoraan eteenpäin. Huusin maahan, mutta Flora vain jatkoi kiitoa. Karjaisin ihan tosissani, nyt Flora meni maahan, vähän pohdiskellen tosin. Kävelin sen viereen, perusasento, kehut, lelupalkka. Siirryttiin sivumpaan tekemään paikkamakuu. Muutaman minuutin päästä jonkun tokoryhmäläisen lapsi lähti hyppelemään Floraa kohti, joten oli pakko mennä pelastamaan koira. Taas kehut ja lelupalkka pienellä viiveellä. Haettiin noutokapula, otin koiran kiinni ja panin lelun pois. Menin vielä kentän laidalle lörpöttelemään treenikaverin kanssa. Flora chillaili vieressä ihan täysjärkisen näköisenä ja hampsi ruohoa, mutta kun tiputin hihnan kädestäni, se lähti hipsimään parkkista kohti... sen verran pelottavaa oli kuitenkin. Reippaasti Flora kuitenkin teki kaikkea :)