Vekan maanantaiagi oli kesäkauden viimeinen kerta. Vettä satoi ja kura lensi. Pidettiin pieni kisa, tosin paikalla oli vain kaksi koiraa... Rakennettiin rata, jota piti vetää vapaavalintaista reittiä pitkin niin monta estettä kuin 45 sekunnissa ehti, kaikista esteistä sai pisteen. Putki, kepit ja keinu piti tehdä vähintään kerran, muut esteet olivat hyppyjä. Yritin tehdä jotain ratasuunnitelmaa. Sinne sitten singahdettiin ja pingottiin minkä ehdittiin, pysyin jopa suunnitelmassa. Nakkasin pallon ja toivoin ajan loppuvan kun heitin koiran kaukaa suoraan putkeen ja tajusin, ettei ole mitään saumaa ohjata sitä enää mihinkään. Arvioin aika hyvin, aika loppui Vekan ollessa putkessa. Ehdimme 22 estettä, mutta hävisimme 16 estettä tehneelle kilpakumppanille, koska saimme sakkoa Vekan vetäessä valtaisan lentokeinun... en sanonut kontaktikäskyä. Koiran mielessä kontaktiesteen suoritukseen ei kuulu 2/2-alastulo, vaan se on erikseen käskyllä tehtävä juttu. Ok, ei siinä sitten mitään. Oli lystiä ja voitettiin Suku-Laku!

Sitten tehtiin ihan oikeaa rataa. Se oli pitkä ja vaikea. Täynnä kaikkea kummallista. Ensin kaksi hyppyä suoraan ja takaakiertona niistä poikittain olevalle kolmoshypylle. Siitä vastakkain olevalle neloshypylle ja takaakierto, takaisin ja kolmoshyppy suoraan, takaisin ja neloshyppy takaakiertona, takaisin ja kolmoshyppy suoraan, siitä putkeen. Tämän kanssa tietysti askarreltiin tovi jos toinenkin. Tein jaakotuksen neloshypyltä kolmoselle ennen nelosen takaakiertoa, mutta ryssin sen niin että Veka teki hypyn takaakiertona, ja jumittui sitten toistamaan tätä, vaikka korjasin paikkani.

Kun tästä selvittiin, piti saada koira putkesta kepeille, jotka olivat jossain kymmenen metrin päässä hyppyjen takana niin että aloitus oli noin putken puolivälissä. Kun heitti putkeen tarpeeksi kaukaa, ehti kepeille vastaanottamaan ensimmäiseen väliin. Aloitus saatiinkin oikein, mutta kepeiltä piti kaartaa tiukka uukkari takaisin tulosuuntaan keinulle. Veka ei halunnut pujotella loppuun asti kun en voinut juosta edelle, tiellä oli vielä hyppy ennen keinua. Riikka heitti pallopalkkaa eteen niin saatiin Veka loppuun asti. Sitten tauolle.

Toisella kierroksella tehtiin radan loppua, koska ei ollut enää järkevää tehdä keskiosaa ja hinkata lisää keppejä, joilla Veka vain hidastuu jokaisella toistolla. Lopun hyppyhässäkässä oli hyppy päällejuoksuna, sen vieressä samansuuntaisesti hyppy takaakiertona, siitä vastakkainen hyppy takaakiertona, sitten viereinen hyppy suoraan ja putkeen. Kaksi ensimmäistä olivat ok, mutta kahteen seuraavaan piti tehdä kaksi persjättöä peräkkäin. Onnistumisen edellytys oli ajoitus eli persjätössä piti olla jo pari metrin päässä koiran lähtiessä hyppäämään takaakiertoa ja seuraavan persjätön piti niinikään olla ajoissa, jottei koira hypännyt väärään suuntaan. Muutamalla toistolla jopa onnistuttiin! Ja saatiin kehuja kun mentiin sujuvasti :) Kun ohjaus toimii, Veka on varma ja nopea.

Floralla oli lepopäivä. Harmikseni ID-kurssi peruuntui enkä tällä erää jatka haistelutehtävien parissa, koska en tiedä, miten edetä. Tai edes miksi. Floralle on kuitenkin ihan sama, mitä tehdään, se tekee into piukassa ihan mitä vaan kun pelissä on nakkeja panoksena. Nyt kun agi toimii, siinä eteneminen on päätavoitteemme ensi kevääseen asti.