Torstaina käytiin tottiskentällä. Tein etukäteen järkevän suunnitelman ja päätin koko treenin kehua niin superisti ja olla niin megailoinen että henki pihisee. Ja niin myös olin! Hihkuin ja hilluin niin että huh huh.

Veka aloitti. Viskelin sille lämmittelyksi vuorotellen palloa ja noutokapulaa kootessani pk-estettä. Heti kun Veka otti kapulan, sekosin riemusta ja hihkuin, pallon viskasin kun kapula oli kädessäni. Veka juoksenteli reippaasti kapulan perään. Jätin kapulan Floraa varten A-esteen poikkipuulle, sitten aloitettiin varsinainen treeni. Perusasento, josta tuli nami niin kuin tänään kaikista perusasennoista. Ne olivat jopa hämmästyttävän hyviä toisin kuin Vekalla yleensä! Seuraamista otettiin pitkä suora, sitten loppuperusasento, yli-iloiset kehut, sitten lensi pallo. Pallo pois, perusasento ja nami, liikkeestä maahanmeno. Se oli hyvä, taas samaan tyyliin kehut, pallo, perusasento seuraavan liikkeen aloitukseen. Luoksetulon otin läpi, mutta Veka himmasi hyvissä ajoin tullessaan. Palkkasin nameilla edessä istumisesta, sitten taas perusasento, kehut, pallo, perusasento. Liikkeestä seisomisessa vähän siirteli tassuja, muuten ok. Pallopalkka samaan tyyliin ja noutoon. Veka lompsotteli kapulalle, noukki sen varovasti (keskikoinen 400 gramman kapula on sille iso...), sitten aloin heti kehua riemullisti, mutta palautus aina se hidas. Pallopalkka taas. Kaukoissa vain yksi ylösnousu, joka onnistui, sitten seitsemän sekunnin väli, paluu koiran luo, kehut ja palkka. Viimeisenä hyppy, joka oli tosi hieno! Taas pallopalkka. Viimeisenä paikkamakuu. Menin kopin terassille säleikön taakse puolipiiloon vakoilemaan Vekaa. Hyvin makasi. Vielä pallo ja sitten loppupalkkaruokapurkki repusta. Hyvä Veka! Tosi hyvä treeni, iloinen koira eikä mitään jäätäviä mokia :)

Flora kehiin. Jakelin taskusta muutaman namin, jotta päästiin hyvässä järjestyksessä aloitukseen. Hihna pois ja seuraamaan. Pitkä suora sinne ja takaisin temponvaihdoksineen. Suunnittelin tähän vain kehut palkaksi, mutta Flora seurasi niin älyttömän hyvin, että pitihän sille motsku tempaista taskusta. Tietysti kehuin ensin kunnolla, eli hihkuin koiralle TAIVAS VARJELE MIKÄ SEURAAMINEN SIELTÄ TULEE!! Hilluttiin ihan koko rahalla. Sitten motskun vaihto namiin, aloitusperusasento (Flora sai tänään namin kaikista suorista perusasennoista) ja liikkeestä istumiseen. Istuminen oli ok, tästä kehut ja muutama nami. Perusasento ja liikkeestä maahanmenoon. Tässä tapahtui jotain. Valmisteleva ja maahanmeno olivat ok, mutta kun 30 askelen päässä käännyin, Flora seisoi ja näytti siltä, että oli edennyt maahanmenopaikasta. Huikkasin sen uudestaan maahan, kävelin vielä kymmenen askelta ja käännyin. Luoksetulo oli aivan mahtavan nopea, Flora tuli todella lujaa loppuun asti! Namipalkkaa edessä istumisesta. Perusasennossa kunnon kehut ja motskun tiputus selän taakse, siitä epäseuraamiskäskyllä noutokapulalle. Flora hermostui ja ölähteli kapulalle. Kunnon heitto... ja lähtökiljahdus. Ratkesin riemusta heti kun Flora otti kapulan ja heitin motskun taakseni kun se oli juossut yli puolenvälin. Hyppyesteen eteen Flora tuli yllättävän rauhallisesti. Korkeus oli nyt 90 senttiä. Flora kiljahti lähtiessään ja hyppäsi. Aloin taas hihkua kun se poimi kapulan ja heitin motskun kun Flora oli juossut esteen ohi. Kehun ja vauhtipalkan avulla se tuli lujaa ja epäröimättä :) A-este otettiin loivana versiona. Tässä tapahtui varaslähtö, mutta annoin olla, koska juuri nyt kaikki puuttuminen, hinkkaaminen ja uusiminen on myrkkyä ongelmakimpputottiksellemme. Kehuin Floran tullessa estettä alas ja vauhtipalkkasin sen ollessa maassa. Kapula pois ja eteenlähetyksen lähtöön. Eteenlähetys oli kyllä hieno! Viimeiseksi jätin Floran paikkamakuuseen siksi aikaa kun kasasin esteen ja vein sen ja kapulan reppuni luo. Sitten maasta ylös, kehut, leikit ja repulle hakemaan loppupalkkapurkki. Hyvät treenit, tosi hyvät :) Hyvä Flora!