Kirjoitettu 10. heinäkuuta

Tiistaina käytiin tottiskentällä, sitäkin viimeisen kerran ennen lomaa.

Veka ensin. Veka kertaili taas tokon avoimen juttuja. Reippaita seuraamispätkiä, se nyt taas oli sitä, mutta hyvällä fiiliksellä Veka seuraa :) Pallopalkkaa. Sitten liikkeestä maahanmeno kokonaisena, kisamaiset kehut ja sitten vasta pallo. Luoksetuloa, ensin eteentulo pallo leukani alla, josta pudotin sen palkaksi. Jäi niin kauas, että korjasin ottamalla ihan vaistomaisesti sen perhanan taka-askelen. Sitten yksi luoksetulo stopilla ja stopista pallo. Oho, taisin kokonaan unohtaa liikkeestä seisomisen. Muutamat kaukojen vaihdot, pallo ensin ensimmäisestä ja sitten toisesta noususta, odotin sen viisi sekuntia ennen palkkaa tai seuraavaa käskyä. Hyvin pompsahteli Veka ylös alas :)

Noutoa tehtiin vauhtinoutona. Heitin kapulan ja käskin noutaa, lähdin hihkuen pinkomaan karkuun heti kun Veka otti kapulan, sitten vapautus ja pallo kun se oli saamassa minut kiinni. Itse asiassa se kyllä pudotti kapulan jo sinne matkalle. Mutta tämä oli ensimmäinen kerta tätä, ei se voi vielä osata. Viimeisellä toistolla sitten vain hihkuin ja kannustin, Veka tuli hienosti luovutukseen asti. "Saisi tulla nopeammin." Jos Vekan kanssa joskus kisoihin päästään niin tuon lausahduksen tulemme kuulemaan monen monta kertaa :) Jätin vielä Vekan vähäksi aikaa paikkamakuuseen, palkaksi kävin panemassa maahan sen taakse lihapullanpaloja ennen kuin menin vapauttamaan. Veka oli tosi kiva ja reipas tänään :)

Sitten koiran vaihto. Flora tuli kentälle namitaskua kytäten. Jätettiin taas panta ja hihna repulle ja lähdettiin vaan seuraamaan, tosi nätisti seurasi Flora :) Seurauttelin muutaman pätkän käynnissä ja muutaman juoksussa. Tosi skarppina kipitti mukana koko ajan. Annoin taas namin jokaisesta perusasennosta. Sitten liikkeestä istuminen, katseavulla onnistui hyvin, annoin lihapullaa. Sitten liikkeestä maahanmeno, tosi hyvä, ja luoksetulo, joka oli nyt hyvä, kunnon vauhti. Tai no, Flora kyllä ehti varastaa juuri kun olin sanomassa käskyä... mutta mieluummin varastaminen kuin jumittaminen! Eteentulosta taas lihapullaa, perusasento ja lihapulla, kehut ja vapautus, motskun tiputus selän taakse ja seurauttaen lähtöpaikalle. Palkkasin motskulla tämänkin seuraamisen – yhtään jättävään lähtöä en muistanut palkata, tyhmä. Eteenmeno oli hyvä, lähti vähän vinoon ja korjasi lopussa vinoon motskulle; se ei näy tarpeeksi hyvin, mutta mikään tötsäsysteemi ei ole toiminut, joten tällä mennään. Paikkamakuutin Floraakin vielä vähän, se lähti hipsimään selkäni takana kun puhuin treenikaverin kanssa, mutta painui maahan toisen kaverin huutaessa oman koiransa eteenmenossa maahan. Kävin kuitenkin korjaamassa oikealle paikalle. Palkka kuten Vekallekin.

Florakin oli oikein reipas ja teki kaiken hienosti. Kuitenkin, Flora tuntui jotenkin ei niin hyvältä kuin se on ollut. Se puri huonosti, roikkui motskun lenkissä. Jäi vain seisomaan eikä tehnyt mitään sirkushevoshyppelyjä. Tuntui väsyvän liian nopeasti. Tai sitten vain kuvittelen ja alan itse nähdä pieniä peikkoja kun olen päättänyt, että kokeista ja luonnetestistä on tullut traumat eikä hermorakenne kestä...