Kirjoitettu 7. heinäkuuta

Lauantaiaamupäivällä tottiskentälle. Otin molemmat koirat mukaan ja Vekan ensin kentälle. Veka kertaili tokon avoimen juttuja. Seuraaminen oli sellaista kuin se nyt on, mutta selvästi Veka nojaa treeneissä vähemmän eikä mistään näpsimisestä ole tietoakaan. Kokeissa sitten käy vähän kuumana ja tulee näitä lieveilmiöitä. No eipähän ainakaan masennu ja latistu kokeissa! Se on hyvä! Heittelin siis Vekalle tennispalloa seuraamisesta.

Liikkeestä maahanmeno oli hyvä, kuten aina. Ylös ja tennispallo. Liikkeestä seisominen oli ok, taisi inasen etupäätä kääntää perääni kun olin koiran takana. En tiedä kun ei ole silmiä selässä. Vinossa se oli, mutta vinoonhan se jääkin kun kerran poikittaa seuraamisessa. Tennispallo ennen perusasentoa. Muutama luoksetulo, joko suoraan tai stoppi ja pallopalkka siitä. Stopissa Veka painui hiukan vaanimaan palloa, mutta ei pahasti, tätä täytyy vain pitää silmällä. Ilahduttavasti ei myöskään jumittanut luoksetuloon lähdöissä :)

Noutoa tehtiin iskunoudon tyyppisesti eli vauhtipalkka heti kapulan poimimisesta. Veka oli taas oikein kiva ja lähti reippaasti kapulalle. Käytin vahingossa sekaisin vanhaa ja uutta käskyä, mutta ei haitannut. Tosin kun tähän ei ole minkäänlaista ärsykekontrollia rakennettu niin voisin varmaan hihkaista vaikka YLÖJÄRVI ja koira lähtisi noutamaan. Muutama kaukojen vaihto ja naamasta näki, että Vekan mielestä kaukot on hanurista. Teki kuitenkin, mutta siinä ja siinä on, valahtaako maahan vai ei. Loppuun paikkamakuu, jätin Vekan noin kymmenen metrin päähän A-esteestä ja kissanruokapurkin pari metriä koiran taakse. Menin A:n taakse jemmaan ja puolen minuutin välein juoksin pienen lenkin kummallekin puolelle estettä. Veka katseli sen näköisenä että jaaha. Takaisin koiran luo, perusasento ja kehut, Veka syöksähti heti ruokapurkin luo.

Sitten Flora kentälle. Mentiin reppuni luo, jätin pannan ja hihnan siihen. Siitä sitten lähdin kävelemään ja käskin seurata, tosin Flora oli tulossa seuraamaan jo itsekin. Muutama metri ja palkka, revittiin motskua. Lisää seuraamista, täyskäännös ja palkka, käännös oikealle ja palkka, käännös vasemmalle ja palkka, juoksuun ja palkka. Seuraaminen oli hyvää, ei valittamista. Sitten liikkeestä istuminen, ja eikun meni maahan, vaikka kävelin hieman hitaammin ja pidemmällä askelella, minkä pitäisi olla merkki istumisesta. Hopsis ja uudestaan, nyt käänsin katseen alaviistoon Floraa kohti ja se istuikin, todennäköisesti tarjosi vain seuraavaa vaihtoehtoa kun edellinen ei kelvannut. Kävelin muutaman metrin ja palkka jo tästä, sai hyökätä motskuun kiinni.

Sitten yksi jättävään lähtö ja palkka. Uusi lähtö ja liikkeestä maahanmeno, joka oli hyvä kuten aina. Luoksetulossa olisi voinut tulla nopeammin, Flora pystyy kyllä juoksemaan lujempaakin eli tässä taas vähän näkyi epävarmuus. Eteentulosta lihapullanpala x 5. Sitten perusasento ja tästäkin lihapullaa kuten kaikista perusasennoista treenin aikana. Pudotin motskun selkäni taakse ja seurautin Floran eteenmenon lähtöpaikalle – en ole vieläkään osannut päättää, seurauttaako koiraa kaikki välit vai ei. On ehkä kuitenkin selkeintä koiralle, jos aina vain seurataan eikä ole mitään välimuotoja. Pitää vain palkata tarpeeksi, jotta se sitten jaksaa seurata paljon... Eteenmenon valmistelevassa taas keuli, lähti erinomaisesti ja juoksi motskulleen, tuli sen kanssa, mutta ei tuonut ihan perille asti leikittäväksi eli tässäkin vähän himmaili.

Seurautin Floran vielä lähelle hyppyesteen eteen ja annoin namin, samoin A-esteelle. Näetkö, kiltit esteet ei pure sua eikä mitään. Sitten seurautin A:n toiselle puolelle paikkamakuuseen samaan kohtaan kuin Veka. Yritin samaa häiriötäkin, mutta Flora tuli A:n taakse katsomaan että mitä sää teet. Vein sen takaisin ja hölköttämisen sijasta kävelin esteiden ympärillä. Sitten koiran luo, perusasento ja kehut. Flora ponkaisi taaksepäin etsimään takapalkkaa, jota ei ollut enkä edes muista, koska viimeksi olisi ollut – varmaan haistoi kohdan, jossa Veka oli syönyt. Ruokapurkki mentiin hakemaan repusta.

Flora oli siis ihan ok ja ihan reipas ja ihan kiva. Paras terä ja särmä siitä kuitenkin oli poissa. Toivon, että se vielä saadaan takaisin. Olihan tämä kuitenkin ensimmäinen kerta kentällä kokeen jälkeen.