Tiistaina Flora kävi tottiskentällä. Flora oli hermostunut.

Se alkoi kun aloin kaivella tavaroita repusta... ei, se alkoi parkkiksella autosta tullessa, koska paikalla oli jo paljon koiria ja ihmisiä. Flora haukkui selkäharja pystyssä. Sillä kyllä harja nousee hyvin herkästi mistä vaan. Käskin olla hiljaa ja Flora muisti, että hiljaa vieressä kävellen saa nameja. Kehuja on pakko kuunnella kyllä ensin.

Sen verran täytyy puolustella, että äkkilähdön tai aikataulun takia en ehtinyt tehdä kunnon suunnitelmaa enkä viedä ensin kamoja kentälle. Se olisi auttanut.

Kaivoin tavaroita repusta ja vaihdoin muutaman sanan treenikaverin kanssa siitä, mihin päin kenttää kukakin menee. Flora vonkui hermostuneena ja hiljeni aina sekunniksi kun käskin HILJAA, mutta alkoi täristä pakottaessaan itsensä olemaan hiljaa. Lähdettiin kävelemään A-esteelle, jonka poikkipuulle säilöin noutokapulan. Flora tarjosi seuraamista matalana luimuna jalkani ympärille kietoutuneena. Jätin noutokapulan paikalleen ja otettiin perusasento. Flora kietoutui ympärilleni kuin liaani aivan väärään paikkaan melkein poikittain eteeni. Aloin ihan turhaan hinkata oikeaa perusasentoa, siirsin koiraa muutaman kerran, mikä ei auttanut yhtään. Treeni oli siis lupaavasti alkamassa aivan päin helvettiä. Otin nameja käteeni ja käden housunsaumaan, parin namin jälkeen Flora suoristi perusasennon täysin oikein. Päästiin sentään liikkeelle. Seuraaminen oli kyllä tosi hyvää. Mentiin suora pätkä, sitten vauhdissa kehuin Floraa reippaasti ja palkkasin motskulla. Flora repi motskua hyvin kuten aina, mutta ei ihan superhyvin.

Liikkeestä istumista saatiin hinkata myös, koska tänään oli vuorossa seisominen ja sillä hyvä. Toruin ihan kiltisti, mutta Flora stressaantui siitä kuitenkin. Alkoi sitten kuitenkin istua ensimmäisellä käskyllä, joten päästiin palkoille. Liikkeestä maahanmenossa ei ongelmaa. Luoksetulo oli hieno! Otin nyt eteenistumisen ja palkkailin molemmista käsistä nameilla. Iso motsku tiputettiin selän taakse.

Siitä epäseuraamiskäskyllä takaisin. Kehuja ja nameja. Haettiin noutokapula, Flora alkoi ujeltaa hermostuneena heti kapulan nähdessään. Tehtiin vain tasamaanoutoa. Se lähtökiljahdus joka #€%& kerta kun heitin kunnon heiton. Lyhyellä matkalla palautus on niin huono, ettei niitäkään viitsisi paljon tehdä. Otettiin sitten vähän vauhtia. Jätin Floran istumaan kapula suussa, menin ylipitkän matkan päähän, kehuin koiran tullessa ja palkkasin vauhdissa kun Flora oli jo lähellä. Tuli muuten lujaa loppuun asti! Sitten otinkin yhdellä kerralla eteen istumisen ja luovutuksen, tuli edelleen lujaa loppuun asti.

Loppuun vielä eteenmeno, oli niin vaikeaa seurata, lähtö hyvä, kaarsi vähän sivuun kun ei heti nähnyt palkkaa, sitten turkki putkella loppuun kun bongasi motskun. Tämä hyvä ja lähdettiin pois.