Tiistaina tottiskentälle. Flora aloitti tottiksella. Jätin sen paikkamakuuseen siksi aikaa kun kasasin pk-esteeni 80 senttiin. Palatessani Flora vinkui levottomana ja perusasennossa oli aivan poissa tolaltaan – näki esteen. Istui kuitenkin sivulla kuten kuuluukin, joten kehuin iloisesti ja vedin sitten motskun taskusta. Flora riehui motskun kanssa ihan tosissaan. Siitä pieni pätkä seuraamista. Sen jälkeen liikkeestä istumiseen. Se meni hyvin. Samoin liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, jonka palkkasin vauhdista. Leikittiin taas, sitten koira sivulle ja motskun tiputus selän taakse.

Siitä mentiin esteille. Hyppyä targetille sarjana 2 x 3, välissä leikkitauko. Flora huuteli hermostuneena esteelle, mutta lähti heti vauhdilla ja hyppäsi tosi hyvin :) Hypyn eteen maahan panin taas säilytyspussin estämään hypyn edessä steppailun. Viimeiseksi keskikokoisella kapulalla (joku 400 grammaa) meidän versiomme hyppynoudosta eli kiertäen takaisin. Kehuin ja palkkasin vauhdissa heti Flora otettua kapulan. Sitten vielä estenouto loivalla A-esteellä, tässäkin vauhtipalkka. Siitä eteenlähetykseen, joka oli oikein hyvä! Kokonaisuutena onnistunut treeni :) Panostin kehumiseen ja palkkasin vasta sitten. Liikkeiden välit kuljetin epäseuraamiskäskyllä, kehuin ja annoin namin kun Flora hengasi mukana.

Sitten alkoivat ohjatut treenit, Veka tuli tokotunnille. Paikkamakuussa livahdin rivin päähän hyvin pysyvän koiran viereen, koska osallistujien koulutustaso oli kirjava ja paikalla oli paljon aloittelijoita. Menin puolipiiloon puskaan ja vakoilin Vekaa korsien välistä. Siellähän se köllötteli. Tästä pallopalkka. Myös Vekan kanssa kehuin reippaasti ja kaivoin sitten pallon esiin. Jos edes itsensä saisi ehdollistettua tähän.

Ensimmäisenä tehtiin seuraamista – pujotellen koko rivi! Muutenkin tehtiin yksi kerrallaan kouluttajan ohjeiden mukaan ja muuten odoteltiin, joten tuli vallan flashbackeja Vekan pentuajoista ja tokon alkeiskurssista. Vekallahan ei ollut pujotteluseuraamisessa mitään ongelmaa, minulla kyllä oli kun piti kaartaa vasemmalle ja ihan eläimellisesti painava Veka oli tiellä. Sitten otettiin luoksetulo. Veka lähti onneksi liikkeelle, mutta stoppi valui ihan törkeästi ja eteen jäi taas kauas. Pallo kuitenkin, koska kokonaisuutena liike oli ihan hyväksyttävä. Sitten liikkeestä seisominen, pari askelta tepasteli, mutta ok ja pallo. Sivummalla otin vähän kaukoja, joissa Veka teki vaihdot hyvin, mutta pyrki valumaan maahan. Viimeisenä otettiin kaukot kouluttajan kanssa, ja tässä Vekalle tuli yhtäkkiä AHISTUS. Se teki vaihdot aivan puolivillaisesti korvat luimussa ja läsähti toisesta istumisesta maahan. Mistähän tämäkin nyt sitten tuli. No, on tässä vielä aikaa ennen syyskuun koetta!