Otetaas pikakelauksena viikkoa... Keskiviikkona hölkkälenkin jälkeen Flora sai toisen mahdollisuuden yrittää jäljestää (nro 35) soratiellä, joka oli viimeksi paha rasti. Satoi vettä. Jälki ajettiin saman tien. Jätin heti alkuun kepin ja kävelin tiellä muutaman kymmenen metriä, sitten loppuun toinen keppi. Yritin lähettää vain parin metrin päästä suoraan kepille, mutta Flora yritti sitkeästi ängetä tien reunaan pusikkoon. Lopulta se osui kepille, ja siitä se kyllä lähti jäljestämään todella paljon paremmin kuin viimeksi, vaikka välillä vilkuilikin kaipaavasti metsään. Loppukeppi ja kiitos. Ihan ok paikkaus.

Torstaina oli muuta menoa ja perjantaina ratsastus, ei koiratreenejä. Flora nosteli molempina päivinä vähän toista etutassuaan. Sitten lauantaiaamupäivällä lenkillä siitä tuli aivan kolmijalkainen. Flora ontui pahasti ja oli loppupäivän aivan lamassa, nyykötti vain hiljaisena. Muuta vikaa en löytänyt kuin varvasanturasta naarmun, jota Flora itsekin nuoli. Panin siihen Bacibactia ja lepuutin koiraa, ei käyty muuta kuin pienet pissatuslenkit, joilla Flora edelleen ontui.

Sunnuntaiaamuna Flora ei kuitenkaan lainkaan enää ontunut tai nostellut tassua ja oli muutenkin koko päivän normaali virtapiikki-itsensä kun kipeä tassu ei enää masentanut. Eli naarmu oli ilmeisesti umpeutunut. Lenkkeiltiin kuitenkin maltillisesti ja ajettiin vain pieni jälki, numero 36. Ajatukseni oli lähinnä janatreenissä. Jana oli reilut kymmenen metriä. Flora lähti hyvin, mutta noin puolivälissä singahti vinoon, takajäljen puolelle. Jälki oli vain puoli tuntia vanha, ja Flora bongasi sen jo ennen janalle pääsyä... Kelasin koiran takaisin ja otettiin uusi lähetys SUORAAN, nyt onnistuikin eteneminen jäljelle asti. Flora nappasi jäljen ja lähti oikeaan suuntaan saaden heti parin metrin päässä palkaksi kepin. Karsastan entistä enemmän ruoan kylvämistä jäljelle etsittävää ihmisen ominaishajua peittämään, joten mitäs muuta sinne pantaisiin kuin kepukka. Kepit poimin maasta jäljelle mennessä. Jälki jatkui kepiltä noin sata metriä vain suoraan ja päättyi toiseen keppiin. Flora jäljesti tämän oikein, oikein hyvin :)

Jäljen jälkeen Veka lähti agiliitelemään Demarille, meillä oli treenivuoron SR:n ja PP:n kanssa. Olin ajoissa ja otin parit kontaktit, jotka... no mitäs niistä nyt sanoisi. Veka periaatteessa pysähtyy ja pysyy, mutta kyttää, ei liiku jos en liiku ja liikkuu jos liikun. SR toi hyppyratakaavion, joka rakennettiin ja duunattiin kahdessa osassa. Melkein kaikki meni yllättävän hyvin! Noin niin kuin minun ja Vekan tekemäksi. Ensimmäisellä kierroksella Veka jostain syystä roiski rimoja kaikkiin ilmansuuntiin, johtui varmaan yllättävästä alustasta tai jostain, koska alun jälkeen rimat pysyivät. Alussa kaksi hyppyä suoraan, sitten yksi poikittain takaakiertona ja putkeen. Tämä onnistui jopa heti, vaikka oli aika tiukkaa kurvia isolle kankealle koiralle. Putkesta oli pitkähkö matka ja avokulma kepeille, tänne menin ottamaan vastaan ensimmäiseen väliin. Veka hakikin kepit hyvin, mutta kun olisin halunnut irrota eteenpäin persjättöä tekemään niin ou nou, ei pysty tekemään loppuun. Keppejä siis uusittiin joitakin kertoja ja Veka hidastui joka toistolla. Pysyin sitten vieressä ja tein kökköpersjätön... siitä neliömäiseen hyppyhässäkkään, joka onnistui ohjauksen ollessa ajoissa. Siitä pussiin ja tästä ensimmäinen osio poikki ja palkka.

Toisessa pätkässä pussista suoraan kepeille, kaarros takaisinpäin hypylle, toinen hyppy takaakiertona ja putkeen. Tässä ei kummempaa. Putkesta hyppy takaakiertona, putken kauempaan päähän, toiseen putkeen, suoraan hypylle, uukkari ja hyppy takaakiertona – tämä meni hyvin kun takaakierron valssi oli ajoissa ja koiralla tilaa. Siitä kiperä tilanne eli kaksi hyppyä suoraan, sitten pitkähkö väli ja poikittain hyppy takaakiertona, siitä suoraan avokulmassa kepeille. Jätin kylläkin loppukepit tekemättä kun niitä oli tehty niin monta toistoa, mutta suuntasin kuitenkin kuin olisi oltu jatkamassa sinne. Tämä takaakierto meni mielestäni aika sulavasti persjätöllä, mutta siihen sai kyllä juosta pää kolmantena jalkana koiran kaasuttaessa samalla hyppysuoraa. Onnistui kuitenkin. Lopuksi otettiin erikseen vielä jokunen pätkä sieltä täältä sekä muutamat kepit niin että pallo oli päässä palkkana. Veka ei edes pallolle meinannut irrota, jos jäin taakse ja pysähdyin. Ei vaan saa pysähtyä. Kokonaisuutena oikein kivat ja onnistuneet treenit :)